Close sidebar
Close sidebar

Biografie Laurențiu Duță. Detalii neștiute din viața marelui artist

Biografie Laurențiu Duță. Laurențiu Duță este un cunoscut compozitor și cântăreț în vârstă de 46 de ani. Iată care sunt detaliile neștiute din viața artistului!

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Biografie Laurențiu Duță. Laurențiu Duță este unul dintre fondatorii trupei ,,3 Sud Est''. La doar 17 ani, acesta a debutat în cariera sa de artist. 

Detalii neștiute din viața marelui artist

Artistul s-a născut pe data de 4 mai 1976, în Năvodari, județul Constanța. Laurențiu Duță a studiat trei ani chitara clasică și doi ani pianul.

Acesta are o înalțime de  1.75 m și 75 de kilograme. Cu foarte mult talent și multă muncă, acesta a cucerit publicul, performând în industria muzicală.

Citeste si: VIDEO| Laurențiu Duță a ajuns la spital cu esofagul fisurat, după ce a înghițit o bucată de plastic ruptă din tacâmurile cu care mânca

În anul 1993, la vârsta de 17 ani, acesta a debutat cu melodia ,,Cifre”. Până la acea vreme, Laurențiu Duță cânta piese folk.

Artistul a concurat în anul 1993 la Festivalul de Muzică Ușoară ,,Mamaia''. Un an mai târziu a scos primul său album, ,,Realitate”.

Citeste si: Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani- kanald.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Albumul solo ,,Dragoste reală'' a fost scos în anul 1997. Acesta a primit Discul de Aur pentru vânzări. Piesa a rezistat timp de  6 luni în Top Raks Music. 

Spre finalul anului 1997, Laurențiu Duță i-a contactat pe Viorel Șipoș și Mihai Budeanu pentru a forma o nouă formație: 3rei Sud Est.

În luna septembrie a anului 1997, cei trei au semnat contractul de producție.

La aproximativ o lună, trupa a ajuns în topurile muzicale cu primul single, ,,Ai plecat”. 

Laurențiu Duță a compus piese atât pentru el, cât și pentru formație și alți artiști. Tot el a compus piesa „Balkan Girls” Elenei Gheorghe, cea cu care a participat la Eurovision în 2019. De asemenea, a scris piese de succes pentru artiști precum Andreea Bănică, Elena Gheorghe și Dony.

Citeste si: Câţi bani câştigă, cu adevărat, Laurenţiu Duţă! Cântăreţul a fost la un pas de tragedie! EXCLUSIV

Artistul a avut un succes cu trupa ,,3rei Sud Est'' până în 2008, iar după o perioadă de artist solo, acesta  a refăcut formația, în 2014.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Firma „1artistmusic SRL” a fost înființată în 2011, prin care a continuat activitatea muzicală. Anul 2012 a fost un an de succes, atunci când s-a înregistrat un profit de 114.695 de lei, iar cel mai slab a fost 2016, când s-a bifat o pierdere de 115.282 lei. În 2018 s-a înregistrat un profit de 15.871 lei.

Cine este soția lui Laurențiu Duță?

Acesta este căsătorit cu Ianula Duţă încă din anul 2006. Soția acestuia este profesoară de biologie la o școală gimnazială. Ianula Duță a studiat Biologia la Universitatea Ovidius din Constanța, iar pe Laurențiu Duță îl cunoaște încă de când era elevă.

Cei doi au împreună o fiică, Lorena.

Laurențiu Duță este invitatul lui Denise Rifai. Telespectatorii pot afla mai multe detalii despre Laurențiu Duță în emisiunea ,,40 de întrebări cu Denise Rifai' '. 

Citeste si: Laurențiu Duță, duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI