Degeaba au facut referendumuri. Din pricina unei legi strambe, ele nu pot fi validate!

Amarnic trai au orasenii din Baneasa, judetul Constanta. Ulitele nu au fost asfaltate. Nici apa, nici canalizarea n-au ajuns in poarta...cu toate ca oamenii platesc statului taxe si impozite de parca ar sta in capitala. 

5 mii de suflete sunt condamnate la o suferinta surda!

"Avem impozite mari si nu putem sa traim asa. Si drumuri ca-n palma. Da, cand vine ploaia duce toata piatra la vale."

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Tot la vale s-au dus si promisiunile autoritatilor care i-au ademenit pe oameni cu o viata ca-n Occident, doar sa puna stampila pe... ORAS! Singura cladire care aduce aminte de marile urbe e biserica. Te uiti la grandioasa constructie, poleita cu aur, si ai putea sa juri ca aici s-a rasturnat caruta cu... bani. De sanatatea omului, insa, nu s-a preocupat nimeni.

 Eleonor Bogdan, medic stomatolog si consilier local in Baneasa, ne povesteste ca pe vremuri aveau spital, cu medici specialisti.

Acum duc boala pe picioare!

"Odata cu inchiderea spitalului ne-au luat si centrele de psihiatire si totul a devenit o amintire."

Satui sa tot rabde, locuitorii din Baneasa au facut referendum sa treaca din nou la rangul de comuna.

Eleonor Blagan:

"Sa avem retea de canalizare pe care noi nu o avem. Nu avem borduri, strazi asfaltate, nu avem nimic.

Referendumul s-a desfasurat, a fost validat la prefectura dupa care datele au fost transmise la Ministerul Dezvoltarii."

Iar la Bucuresti... rezultatele validate zac in sertare, laolalta cu cele din alte 6 orase care au votat sa redevina comune. 

Printre ele, Fierbinti Targ si Cazanesti, din Ialomita.

De ce nu pot fi validate referendumurile, ne spune directorul Asociatiei Oraselor din Romania.

"Exista un vid legislativ in acest moment. Stim cum poate sa devina o comuna... oras, dar nu stim si criteriile prin care putem sa transformam un oras in comuna"

Singura solutie ar fi un program national de dezvoltare a acestor orase cu bani de la bugetul de stat. Nu pare, insa, nimeni preocupat de asta. Responsabilii au refuzat sa ne explice de ce. La fel cum ministrul Dezvoltarii, Sevil Saideh, a refuzat sa ne acorde un interviu si sa ne spuna cine plateste pentru ca, vreme de 13 ani, bietii oameni au fost jecmanit de bani si n-au primit nimic in schimb.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si