La fiecare 16 minute, un roman moare de cancer pulmonar, aproximativ 10.000 de cazuri noi fiind inregistrate in fiecare an. Multi dintre romanii suferinzi de cancer la plamani afla despre existenta bolii in stadiul 4, foarte avansat, cand sansele de supravietuire sunt minime, dupa cum se arata intr-un studiu GfK Onco Monitor, citat de doctorulzilei.ro.

Diagnosticarea cancerului pulmonar este dificila, deoarece simptomele lui pot fi confundate cu cele ale unei raceli persistente sau cu tusea cauzata de fumat.

in majoritatea cazurilor, afectiunea este diagnosticata cand deja se inregistreaza metastaze.

Iata cateva simptome:

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Tuse- Tusea persistenta, in special in lipsa unui motiv evident, precum raceala sau gripa, este un semn de alarma.

Dificultati de respiratie- Este un simptom ce apare tardiv si care de obicei semnifica obstructia sau compresiunea unei bronhii mari. Se poate insoti de wheezing (suieratura respiratorie) care nu dispare dupa tuse.

Durerea in piept- Poate avea un sediu si o intensitate variabila, insa intotdeauna este persistenta la tratamentul simptomatic.

Citeşte continuarea pe doctorulzilei.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si