Morariu muncea sambata seara in brutaria Bread Ahead, atunci cand trei atacatori au condus o furgoneta alba in pietonii de pe London Bridge, inainte de a cobori inarmati cu mai multe cutite si de a-i ataca pe trecatorii din zona Borough Market.

Romanul le-a povestit jurnalistilor ca a invitat trei brazilience speriate in magazin si le-a servit cu un pahar de apa, iar acestea din urma i-au explicat ca trei barbati injunghie trecatori in piata din zona centrala a Londrei.

Atunci, Morariu sustine ca a pus mana pe doua lazi si a iesit din magazin pentru a-i gasi pe atacatori si pentru a-i apara pe raniti.

”Am simtit mila pentru victime, nu am stiut cum sa gestionez situatia sau cum sa reactionez, m-am gandit ca si eu sunt in pericol. Atunci pur si simplu am aruncat o lada intr-un atacator. Am aruncat prima lada si am stiut ca se va feri, asa ca m-am apropiat de el si l-am lovit in cap cu cealalta lada”, a declarat brutarul roman intr-un interviu pentru BBC.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Apoi, un politist i-ar fi spus brutarului sa se retraga din zona, inainte sa arunce o grenada.
Internautii britanici au scris despre eroismul de care a dat dovata romanul in timpul atentatului terorist din Londra.

Insa, romanul a prezentat alet detalii intr-un interviu pentru jurnalistii Associated Press.

Ne uitam pe geam pentru ca am vazut cum toata lumea era agitata, toata lumea fugea, oamenii, femeile...

ele lesinau, cadeau si noi am mers afara sa vedem ce se intampla”, a declarat Morariu.

De asemenea, acesta a explicat ca a vazut doi oameni care ii injunghiau pe trecatori si initial a inghetat in fata acestei scene, dar apoi a luat o lada si a aruncat-o in capul unui atacator.

”Era o masina cu portavoce care spunea plecati, plecati, iar politia a aruncat o grenada si apoi am fugit”, a completat Morariu.

De asemenea, el a povestit ca a lasat aproximativ 20 de oameni in brutarie si apoi a tras obloanele.

Cred ca Florin este un erou pentru ca a atacat cu atata curaj un terorist si s-a aratat pregatit sa continue lupta”, a scris un britanic pe Twitter.

Jurnalistii Herald Sun au scris si ei despre laudele care i se aduc lui Florin Morariu.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si