Close sidebar
Close sidebar

Bucurestenii pot depune din 1 august actele pentru obtinerea stimulentului financiar de 1.000 de lei acordat copiilor cu dizabilitati

Bucurestenii pot depune actele pentru obtinerea stimulentului financiar de 1.000 de lei acordat copiilor cu dizabilitati, incepând din 1 august, la Complexul de Servicii Sociale Ominis sau in format electronic, pe e-mail, informeaza Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB).

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Suma de 1.000 de lei va fi acordata doar prin virament bancar, in fiecare luna, de catre Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti din cadrul Primariei Capitalei, in baza unui dosar care va contine in original certificatul de nastere al copilului, pentru copiii de pâna in 14 ani sau buletinul, in cazul copiilor de peste 14 ani, actul de identitate al reprezentantului legal, actul de identitate al celuilalt parinte, ori certificatul de deces, certificatul de casatorie al parintilor sau hotarârea de divort, certificatul de incadrare in grad de handicap, extrasul de cont si o cerere tip, iar pentru cazurile exceptionale, decizia tutorelui si actul de identitate sau hotarârea centrului de plasament si actul de identitate al asistentului maternal, toate aceste acte urmând sa fie scanate.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Astfel, actele se pot depune la Complexul de Servicii Sociale Ominis din Aleea Turnu Magurele nr. 17A, din Sector 4, de luni pâna vineri intre 9.00 si 15.00. De asemenea, acestea pot fi trimise si in format electronic, scanate, in format pdf sau jpeg, pe adresa de e-mail stimulent.copiidizabilitati@gmail.com.

Stimulentul se acorda doar daca beneficiarul are achitate toate obligatiilor de plata fata de bugetul local, precum amenzi RATB sau pentru tulburarea linistii publice.
"DGASMB va consulta si prelucra informatiile, inclusive datele cu caracter personal, inregistrate pe numele solicitantului, in evidentele Ministerului de Finante Publice- Agentia Nationala de Administratie Fiscala", precizeaza DGASMB.

Proiectul de hotarâre privind acordarea ajutorului financiar de 1.000 de lei copiilor cu dizabilitati a fost aprobat in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti din 19 iulie, când primarul Capitalei, Gabriela Firea a promis ca in urmatoarea sedinta municipalitatea va veni cu un proiect asemanator pentru adultii cu handicap.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI