Rețeta de budincă din cozonac cu mere pe care ți-am pregătit-o astăzi este pe cât de ușoară, pe atât de savuroasă. Pentru a prepara această bunătate, ai nevoie de câteva ingrediente de cea mai bună calitate printre care se numără și Cozonacul Casa Boromir cu cremă de nuci și cireșe, deliciul inedit pe care îl găsești într-o colecție specială de cozonaci pufoși.

Citeste si: Premiile BAFTA 2021. Lista completă a câștigătorilor

Un desert cremos în diferite combinații de arome

Ca să obții o delicioasă budincă de vanilie te poți juca cu aromele după cum vrei, fiind un preparat foarte versatil. Astfel că poți asorta crema de vanilie cu un sos de ciocolată, caramel sărat sau de fructe, dar și cu migdale, nuci caramelizate sau alune zdrobite pentru a obține un contrast minunat de texturi și arome.

Pentru un plus de savoare poți pune și fructe proaspete pe care le-ai călit mai întâi sau fructe uscate. Merele dulci, potrivit de acrișoare, piersicile zemoase și bananele conferă desertului cremos un gust irezistibil. Dacă totuși preferi o variantă mai simplă a acestui preparat, pe blogul nostru găsești încă o rețetă de budincă din cozonac pe care o prepari ușor din câteva ingrediente.

Budincă de vanilie din Cozonacii Boromir

Cozonacul Casa Boromir cu cremă de nuci și cireșe conferă un gust unic budincii, completând perfect aroma sa fină de vanilie și textura cremoasă. Iar savoarea cremei de nuci crocante și cireșe ce îmbogățește miezul pufos, se armonizează foarte bine cu merele călite și cu scorțișoara.

Citeste si: VIDEO- Pablo Escobar de România, mort de COVID-19

După cum vei vedea mai jos, acest desert cremos se prepară foarte repede.

Mai întâi trebuie să pregătești un amestec de ouă și lapte pe care îl torni după aceea peste merele călite și bucățelele de cozonac. Și astfel preparatul tău este gata de pus în cuptor! Deși se prepară în câțiva pași simpli, te sfătuim să acorzi atenție instrucțiunilor următoare pentru a te bucura de un gust desăvârșit.

Poți folosi și alte sortimente de cozonaci gustoși pe care le găsești pe boromirmarket.ro , locul în care tradiția se împletește cu inovația pentru a-ți pune la dispoziție o mare varietate de bunătăți pe gustul tău. Dacă vrei să încerci și alte rețete inedite cu cozonaci, aruncă un ochi pe blogul nostru pentru a vedea cum prepari rapid și ușor un tort de mere caramelizate, dar și o savarină din cozonac însiropat.

Citeste si: Globurile de Aur 2021. Care sunt cele mai bune filme ale anului

Ingrediente budincă de casă din cozonac

• 5 felii de Cozonac Casa Boromir cu nuci și cireșe confiate

• 110 g cană de unt (½ cană)

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

• 170 g felii subțiri de mere (1 cană)

• 110 g de zahăr brun (½ cană)

• 350 ml lapte (1 ½ cană)

• ½ linguriță de scorțișoară

• ½ linguriță de esență de vanilie

• 1 ou

Rețetă budincă de vanilie din cozonac

PASUL 1

Pentru început trebuie să preîncălzești cuptorul la 180 grade C, după care urmează să călești merele. Folosește o lingură de unt pentru a unge o tigaie încinsă și adaugă mai apoi feliile subțiri de mere pentru a le căli la foc mediu. Când feliile de mere s-au înmuiat, le poți lua de pe foc.

PASUL 2

Taie feliile de Cozonac Casa Boromir cu cremă de nuci și cireșe în bucățele egale și pune-le mai apoi într-o tavă mare împreună cu merele călite.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: DECONSPIRARE: Cine este solistul de la CARLA'S DREAMS. Biografie: nume real, data naşterii, zodie, căsătorie, copil, divorț, cine este iubita lui

PASUL 3

După aceea, amestecă bine untul rămas, laptele, scorțișoara, esența de vanilie, zahărul brun și oul într-o tigaie pe care trebuie să o lași la foc mic. Când s-a topit untul și ingredientele s-au întrepătruns bine, poți turna compoziția peste bucățelele de cozonac și merele călite.

PASUL 4

Lasă tava în cuptorul preîncălzit timp de 40-50 de minute până când budinca capătă o textură mai consistentă. La final, o poți servi călduță sau rece, dar noi te sfătuim să o mai lași la temperatura camerei și să o savurezi mai apoi alături de înghețata preferată dacă vrei să aibă o aromă revigorantă. Sosurile de ciocolată, caramel sau fructe sunt alte preparate care desăvârșesc gustul desertului tău cremos. Poftă bună!

Descoperă și alte gusturi inedite pe boromirmarket.ro, locul plin de bunătăți de care nu te mai saturi!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si