Povestea noastră începe în urmă cu mai bine de 350 de ani. Pe atunci, domnitorul Țării Românești, Șerban Cantacuzino a ridicat impunătoarea construcție ca locuință regală. Însă istoria l-a transformat, de-a lungul deceniilor, în mânăstire, palat al pionierilor și abia mai târziu, reședință regală.

Citește și: VIDEO- Dineu fastuos la Palatul Versailles. Regele Charles al III-lea și regina Camilla se află într-o vizită în Franța

Ștefan Dinu, director adjunct Muzeul Cotroceni: „Povestea palatului Cotroceni nu este din cele mai frumoase în sensul că după o perioadă de glorie din reședința regală devin după instaurarea regimului comunist în 1947 devine din 1949 sediul al Palatului Pionierilor.”

Ellvira Costache, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Ne aflăm pe scare de onoare de la intrarea Muzeului Național Cotroceni. Scara este originală realizată din marmură italiană și este aceiași pe care au trecut regele Ferdinand și regina Maria.”, transmite Ellvira Costache, reporter Kanal D.

Sub atenta grijă a regelui Craol I și mai târziu, a reginei Maria, clădirea și-a atins menirea. Recunoscută pentru stilul avangardist și deschiderea către Occident, regina Maria și-a pus amprenta pe fiecare colț al palatului. Decorațiunile au fost gândite astfel încât să păstreze stilul clasci românesc, dar îmbinat cu diverse alte influente. Un exemplu este sufrageria germană, amenajată la dorinta regelui Carol I, unde, de altfel, sunt expuse acum uniforma regelui și costumul popular al reginei Elisabeta.

Dormitorul reginei Maria este una dintre cele mai elegante încăperi ale palatului 

La același etaj, dormitorul reginei Maria este una dintre cele mai elegante încăperi ale palatului. În cameră au fist păstrate mai multe piese de mobilier care datează de pe vremea în care era locuit de regină.

Din dormitorul regal, se intră în budoar, unde regina și-a dorit un altfel de decore, tapetat în lemn de brad.

Vizitatorii care iau la pas camerele spectaculoase ale palatului, actualmente muzeu, au parte de o incursiune unică în istorie și de o experiență care nu se poate compara cu nimic. Muzeul Național Cotroceni își primește vizitatorii de marți până duminică, iar tururile palatului sunt ghidate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si