Calificarea directa a nationalei "stejarilor" la Cupa Mondiala este pusa in pericol! Federatia Romana de Rugby asteapta clarificari in privinta eligibilitatii jucatorului de origine tongana Sione Faka'osilea pentru echipa nationala a Romaniei, dupa ce presa internationala a relatat ca jucatorul naturalizat recent ar fi jucat pentru echipa de rugby in sapte a statului Tonga, fapt care contravine regulamentelor, noteaza sport.ro. FRR a trimis o adresa catre Rugby Europe si World Rugby, forurile continental, respectiv mondial al sportului cu balonul oval, pentru a clarifica aceasta situatie.

Faka'osilea a debutat pentru Romania in Rugby Europe Championship contra Rusiei, la Soci, in martie 2017. De atunci, el a jucat de 12 ori pentru ''stejari''.

În cazul în care se dovedeşte că Federaţia Română de Rugby a comis această eroare imensă, cele şase rezultate ale partidelor în care a fost folosit Sione Faka’osilea vor fi anulate. Asta înseamnă că Spania va merge direct la Cupa Mondială, iar Rusia va juca barajul cu Portugalia şi apoi cu Samoa şi eventual recalificări, potrivit cotidianului Adevarul. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Într-un caz similar, World Rugby a eliminat de curând echipa statului Tahiti din calificările pentru Cupa Mondială, după ce a aliniat doi jucători ineligibili în meciul câştigat cu Insulele Cook. Motivarea acestei decizii e clară: “Este responsabilitatea fiecărei federaţii să se asigure că toţi jucătorii sunt eligibili conform prevederilor de la articolul 8 al regulamentului”. "Nu doresc să comentez nimic! O să vedem despre ce e vorba", a declarat Alin Petrache, preşedinte Federaţia Române de Rugby, citat de adevarul.ro. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si