Caltaboş cu orez. Iată cea mai delicioasă rețetă de caltaboș cu orez!

Ingrediente

500 g carne grasa de porc

2 kg ficat, rinichi, inima, splina, plamani

300 g orez

sare si piper dupa gust

Citește și: Umplutură sarmale reţetă: De ce ies sarmalele tari? Greşelile pe care le fac gospodinele când pregătesc masa de Crăciun?

1 capatana mica de usturoi

150 g grasime de porc topita

5-6 cepe mari

2-3 foi de dafin

mate curatate si spalate bine

1 lingurita nucsoara

1 lingurita cimbru uscat

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

1 lingurita maghiran uscat

Mod de preparare

Lasati organele in apa rece o jumatate de ora, pentru a iesi tot sangele. Schimbati apa de 2 ori.

Curatati bine organele de pielite, zgarciuri etc.

Puneti acum organele la fier si separat, in alta oala, puneti carnea. Pentru aroma, adaugati foi de dafin, 1-2 catei de usturoi, sare si piper.

Lasati totul la fiert, pana cand acestea sunt patrunse usor cu furculita. Ficatul va fierbe mai repede, el trebuie scos inainte.

Tocati marunt ceapa si usturoiul.

Cand organele si carnea s-a fiert, se lasa la racit, inainte de a le da prin masina de tocat. Pastrati apa in care au fiert organele.

Puneti untura la incins si prajiti ceapa, pana cand se caramelizeaza usor.

In apa unde au fiert organele, puneti orezul la fiert, cu putina sare. Orezul nu trebuie fiert de tot, el va mai fierbe o data cu caltabosul intreg.

Dati carnea si organele, o singura data prin masina de tocat.

Intr-un vas incapator, amestecati mixul de carne tocata, ceapa, orezul, usturoiul pisat, mirodeniile, sare si piper dupa gust.

Daca compozitia este foarte uscata, amestecati-o cu putina apa, din care au fiert organele.

Montati tubul la masina de tocat si umpleti matele cu compozitia obtinuta.

Intr-o tava inalta pentru cuptor, asezati caltabosii si acoperiti-i cu apa in care a fiert carnea si organele (daca mai aveti).

Incingeti cuptorul la 80 de grade si dati tava pentru 30- 35 de minute. Intoarceti caltabosii si mai lasati-i inca 15 minute.

Daca apar umflaturi, acestea trebuie sparte cu un ac fin.

Cand sunt gata, clatiti rapide caltabosii cu apa rece pentru a indeparta stratul unsuros de la suprafata.

Se pastreaza la rece pana la consumare.

Pot fi serviti ca atare sau prajiti.

Citește și: Sarmale de Crăciun. 4 rețete savuroase pentru masa de Sărbători

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si