Când începe școala? Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, spune că este exclusă posibilitatea ca anul şcolar să fie îngheţat. "În orice situaţie, chiar şi în scenariile cele mai sumbre, în orice situaţie noi vom încheia anul şcolar 2019-2020", declară ministrul, care precizează că elevii care nu au deja cele două note necesare încheierii mediilor pentru semestrul al doilea vor primi aceste note după reluarea cursurilor.

Când începe școala?

Anisie: Chiar şi în scenariile cele mai sumbre noi vom încheia anul şcolar 2019-2020

Când începe școala? "În orice situaţie, chiar şi în scenariile cele mai sumbre, în orice situaţie noi vom încheia anul şcolar 2019-2020”, a afirmat Monica Anisie într-un interviu acordat marţi Digi 24

Citeste si: Cum vor fi plătiți profesorii în perioada stării de urgență

Aceasta a precizat că, dacă există decalaje între cunoştinţele acumulate de elevi în perioada în care se fac cursuri de acasă, Ministerul Educaţiei va avea în vedere pentru anul şcolar următor "un set de recomandări pentru profesori în aşa fel încât să fie o perioadă de recapitulare pentru ceea ce nu s-a studiat în această perioadă”. 

Când începe școala?

Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei

Când începe școala? Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat marţi că data exactă privind reluarea cursurlor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei şi măsurile luate de CNSSU. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor ca elevii, studenţii şi cadrele să fie în siguranţă.

Citeste si: Mediile elevilor se vor încheia cu minimum 2 note, la care se adaugă nota din teză

Când începe școala?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Când începe școala? ”Am urmărit cu atenţie ce se întâmplă în celelalte state europene, pentru a corela măsurile pe care urmează să le luăm. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului, cu care am agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor şi finalizarea cu succes a anului şcolar 2019- 2020. Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurlor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei şi măsurile luate de CNSSU. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii, studenţii şi cadrele didactice să fie în siguranţă”, a declarat ministrul.

Citeste si: Când se vor programa examenele de licență și dizertație? Anunțul ministrului Educației

Cum vor fi încheiate mediile

Când începe școala? Ministrul Educaţiei a făcut clarificări cu privire la felul în care se vor încheia mediile pentru al doilea semestru, spunând că elevii care nu au două note la fiecare materie de studiu pot obţine cele două note când se reiau cursurile.

În ceea ce priveşte viitorul salariaţilor din sistemul de învăţământ, ministrul Educaţiei a precizat că salariile acestora nu vor fi afectate.

Când începe școala?

Citeste si: Situație dezastruoasă în România: peste 994.000 de contracte individuale de muncă au fost suspendate, iar 194.800 încetate

Când începe școala? "În această perioadă de pandemie am spus clar că salariile profesorilor se plătesc în continuare, aşa cum a fost şi până acum”, a susţinut Anisie.

Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul ar putea avea loc în iulie

Anisie a precizat că probele scrise ale Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului ar putea fi organizate în luna iulie.

Citeste si: Ministrul Educației a anunțat că anul școlar NU va fi înghețat

Când începe școala? ”Programa nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. Conform informărilor primite de la CNSSU, am emis un ordin de ministru prin care am anulat simulările evaluărilor naţionale, evaluările pentru clasele a II-a IV şi a  VI-a şi olimpiadele naţionale”, a adăugat Monica Anisie.

Când începe școala?

Cum va fi organizat examenul de admitere la facultate

Ea a anunţat că examenul de admitere la facultate va fi organizat după cel de bacalaureat, iar examenele de licenţă, după încheierea anului universitar. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Când începe școala? Monica Anisie a menţionat că a discutat cu omologii săi din ţări ale Uniunii Europene despre admiterea la facultate a tinerilor români care vor să aplice pentru universităţii din străinătate, din Uniunea Europeană.

Citeste si: Ce se intampla cu alocatiile in 2020? Klaus Iohannis a facut anuntul

"Vom găsi soluţiile împreună în aşa fel încât accesul la educaţie la universităţi din străinătate să fie şi pentru absolvenţii de clasa a XII-a din România”, a afirmat Monica Anisie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si