Postul Paștelui  este de cele mai multe ori preferat și ales de către creștini pentru a se spovedi și pentru a primi taina Împărtășaniei. În cadrul Spovedaniei creștinii-ortodocși se eliberează de gânduri și griji. Iată când este bine să te spovedești în Postul Paștelui!

Când trebuie te spovedeşti înainte de Paşte 2023?

Când trebuie să te spovedeşti înainte de Paşte 2023?

[Sursa foto: PixaBay]

Când trebuie te spovedești înainte de Paște 2023?

Cea de-a patra poruncă bisericească spune că este bine ca ortodocșii creștini să se spovedească în fiecare post din an, în special în Postul Paștelui. Spovedania sau Mărturisirea este, potrivit Bisericii Ortodoxe acea Taină când Dumnezeu va ierta prin intermediul duhovnicului păcatele creștinilor care se căiesc sincer și mărturisesc preoților grijile și tot ceea ce le încarcă sufletul. 

O mare parte dintre credincioși aleg să se spovedească în ultima săptămână din post, cunoscută drept Săptămâna Patimilor. Teologii și preoții spun că nu este recomandat acest lucru. Fețele bisericești îi sfătuiesc pe credincioși că cel mai bine este să se spovedească în săptămâna de dinaintea Săptămânii Mari.

Credincioșii trebuie să știe că pot participa la Spovedanie dacă au ținut sau nu post pentru că Taina Spovedaniei reprezintă un moment de spălare a păcatelor. 

Citește și: VIDEO- Facem Paștele pe datorie! Vânzătorii din piețe își dau marfa și „pe caiet” ca să poată vinde ceva

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Înainte de a merge la Spovedanie creștinii trebuie să își aleagă duhovnicul.

Preoții sunt cei prin intermediul cărora creștinii comunică cu Dumnezeu. Taina Spovedaniei reprezintă pocăința prin care credinciosul primește de la Însuși Dumnezeu iertarea păcatelor și eliberarea de cele care îi stau pe suflet pe care i le-a mărturisit duhovnicului.

Singurul care poate ierta păcatele credincioșilor este Dumnezeu. Pentru a putea vorbi cu Dumnezeu credincioșii trebuie să se Spovedească și de iertare a păcatelor. Preoții spun că Spovedania este asemănătoare cu Taina Botezului și consideră că este „un al doilea Botez” pentru că, prin recunoașterea faptelor pe care le-a făcut, credinciosul obține iertarea și curățarea sufletului.

Spovedania nu trebuie să se facă într-un anumit moment al anului. Creștinii ortodocși pot merge la Spovedanie ori de câte ori simt nevoia să se elibereze și să își descarce sufletul și conștiința de lucrurile pe care le-au și le-au trăit.

Citește și: Duminica Floriilor 2023. Pe ce dată are loc sărbătoarea în acest an?

Când trebuie te spovedeşti înainte de Paşte 2023?

Când trebuie să te spovedeşti înainte de Paşte 2023?

[Sursa foto: PixaBay]

Rugăciune în Postul Paștelui

„Dumnezeul nostru, nădejdea tutu­­ror marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm:

Întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârgu­ință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păca­telor noas­tre, spre omorârea patimilor și biru­­ință asupra păcatului; ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngro­pân­du-ne, să ne ridicăm din 

faptele cele moarte și să petrecem cu bună ­plă­cere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: Cumpărăturile de Paște ”pe caiet”

Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hris­toase, Dum­­­ne­­zeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bu­nului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”.

Citește și: VIDEO- Paștele vine cu scumpiri la carne. Românii sunt nevoiți să se chibzuiască


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si