Căpşunile cu gust de plastic se găsesc în această perioadă în piețe. Mare grijă! Ce conţin, de fapt
Căpșuni. Specialiștii ne sfătuiesc de fiecare dată să consumăm fructele și legumele în funcție de sezon. În această perioadă, au apărut în piețe căpșuni care au gust de plastic. Iată ce conțin!
Căpşunile "înghit" ca un burete şi toate otrăvurile cu care sunt stropite. Asta și din cauza stratului foarte permeabil cu care sunt acoperite.
Nu mai puţin de 53 de substanţe toxice au fost descoperite, la analize, de cercetătorii americani. De aceea nu ar fi recomandat să cumpărați căpșuni în această perioadă.
Căpșuni. În maxim două săptămâni vor apărea deja căpșunile naturale și vă veți putea bucura din plin de ele!
Căpșunile întăresc sistemul imunitar
“Căpşunile sunt o sursă excelentă de vitamina C”, spune dieticianul Madeleine Edwards, citată de Best Health în pagina electronică. O porţie conţine 51.5 mg de vitamina C, adică 50% din necesarul zilnic, vitamină care este cunoscută pentru proprietăţile de stimulare a imunităţii organismului, fiind în acelaşi timp un antioxidant eficient.
Căpşunile conţin antioxidanţii luteină şi zeaxantină şi acid elagic, o fitochimicală extrem de benefică. “A fost demonstrat că acidul elagic are proprietăţi anti-cancer”, a declaratt Madeleine Edwards.
O porţie de căpşuni conţine 134 mg de potasiu şi ajută la menţinerea presiunii sângelui la nivel normal, acţionând ca un amortizor împotriva efectelor negative ale sodiului. Astfel, reducând lipoproteinele LDL, inflamaţia şi presiunea sângelui, căpşunile sunt considerate cele mai bune fructe pentru sănătătatea inimii.