Fructul „arborele sănătății”. În țările tropicale, papaya s-a bucurat întotdeauna de mare respect. În baza multitudinii de ingrediente valoroase și a proprietăților digestive, nativii din America de Sud au numit planta papaya și„arborele sănătății”.
Ingredientele din papaya întăresc digestia prin papaină, enzima papaya, printre multe altele. Această enzimă de divizare a proteinelor, numită și protează, eliberează intestinul de reziduurile de proteine, care s-au dezvoltat datorită „îngrășării proteice” (Prof. Lothar Wendt) de prea multe proteine animale și care lipesc vilozitățile intestinale.
Papaya are efect alcalin asupra stomacului, conține toți aminoacizii esențiali, cantități mari de calciu, magneziu și potasiu, conține pectină și acizi grași esențiali, precum și bioflavinoide (substanțe vegetale secundare) împotriva stresului oxidativ al radicalilor liberi (compuși agresivi ai oxigenului). Proprietățile pozitive tradiționale ale papayei sunt confirmate de noi studii științifice.
Fântâna fructată a tinereții
Mai mult, papaya conține ingrediente active naturale antirid care o fac o fântână fructată a tinereții pentru uz intern și extern. În special papaina are proprietăți pozitive în ceea ce privește reducerea ridurilor: efectul său antioxidant poate accelera vindecarea rănilor și întărește elasticitatea pielii.
Conținutul ridicat de vitamina C din papaya susține formarea colagenului, care este baza pentru o piele fermă. Tenul, precum și structura părului și a unghiilor, pot fi vizibil îmbunătățite de antioxidanții, beta-carotenul, vitamina A și E.
Care este secretul Caricol® și de ce este făcut din papaya?
Stilul nostru de viață dinamic implică multe sarcini care ne afectează digestia și bunăstarea într-un mod negativ. Prin urmare, este cu atât mai important să contracarăm aceste impacturi prin metode naturale. Agenții digestivi ai papayei – cum ar fi papaina – ajută organismul să digere proteinele mai bine și mai în profunzime și să dizolve resturile alimentare.
Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, specializarea Jurnalism și a urmat cursurile unui masterat în Resurse Umane.
A fost atrasă din timpul liceului de domeniul jurnalistic, motiv pentru care încă de pe băncile facultății a trecut prin redacțiile unor publicații și posturi de televiziune.
Și-a început cariera în presă în anul 2021 ca redactor pentru site-ul stirilekanald.ro, unde se află și astăzi și unde pune în practică pasiunea pentru jurnalism.