O oră de zbor costă în jur de 1.100 de euro, iar senatorul PSD Virginel Iordache ar fi fost internat pentru enteroviroză. „Costul estimativ al unei ore de zbor cu elicopterul echipat medical este de 1.100 de euro. Durata zborului pentru transfer pe traseul Iași-Suceava-București-Iași a fost de 4 ore și 18 minute. Echipajul medical a fost alcătuit dintr-un medic și un asistent”, se arată într-un răspuns al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) pentru Mediafax.

Medicul din dispecerat este cel care stabilește dacă un caz este transferabil pe calea aerului.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„După aceasta, medicul din dispecerat stabilește daca un caz poate fi transferat pe cale aeriană, după informarea prealabilă medicului șef UPU-SMURD, iar întreg dosarul cazului este transmis către Punctul de Operare Aeromedicală care poate efectua misiunea”, mai spune DSU.

Presa locală a scris că senatorul PSD Virginel Iordache a fost transportat la București de la Suceava, acuzând dureri de cap, amețeală și diaree. Senatorul a fost consultat şi i s-a spus că nu este nimic grav, dar parlamentarul a insistat să fie transferat cu elicopterul în Capitală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si