Cât de dese sunt atacurile rechinilor în Egipt? Două femei, o româncă și o austriacă au fost ucise de rechini în stațiunea Sahl Hasheesh din Egipt de la Marea Roşie, la sud de oraşul Hurghada, a anunţat duminică Ministerul egiptean al Mediului, potrivit Reuters.

Cele două atacuri asupra femeilor s-au produs la 600 de metri distanță unul de celălalt. Femeia din Austria ar fi fost sfâșiată sub privirile îngrozite a sute de oameni.

Unii turiști aflați în aceeași stațiune au povestit îngroziți cum s-a întâmplat tragedia.

Românca ar fi fost dată dispărută de la hotel cu două zile înainte de atac. Trupul neînsuflețit al româncei a fost găsit în larg. Este vorba despre o românca din Suceava, Roxana Donisan, în vârstă de 40 de ani, funcționară la Direcția de Finanțe. Femeia își cumpărase două sejururi în Egipt, pentru o vacanță mai lungă, potrivit Monitorului de Suceava.  

Astfel, moartea celor două femei în Hurghada a dus la bilanțul deceselor cauzate de rechini în Marea Roșie la 5, din 2010 până în prezent.

De asemenea, 6 oameni au fost mutilați sau răniți în urma unor astfel de atacuri, tot în aceeași perioadă, notează BBC.

Citeste si: Părinții tinerei românce, ucise de rechin, fac declarații neașteptate: „Soția a avut o presimțire rea...”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cât de dese sunt atacurile rechinilor în Egipt? 

În Marea Roșie, atacurile rechinilor sunt destul de rare. Nu au mai avut loc incidente de acest fel în care au fost implicați turiști, în ultimii ani.

În urmă cu doi ani, un tânăr ucrainean și-a pierdut un braț, iar un ghid turistic egiptean a rămas fără un picior, după ce au fost atacați de rechini, conform ahramonline.

Mai mult, în anul 2018, un turist ceh a fost ucis de un rechin în timp ce înota, iar un atac similar a ucis un turist german în 2015. Și în 2010, un val de cinci atacuri în decursul a cinci zile, în apropierea punctului turistic Sharm el-Sheikh, a dus la moartea unei femeie din Germania, în vârstă de 70 de ani, și a rănit alți patru turiști străini.

Din aceste motive, plajele din stațiunea turistică Sahl Hasheesh au fost închise timp de peste o săptămână, iar zeci de rechini au fost prinși și uciși.

Totodată, Guvernul local a emis reguli care interzic hrănirea rechinilor și restricționează înotul în acea zonă.

Citeste si: Românca ucisă de rechin în Egipt ar putea fi repatriată în următoarele zile

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Românca ucisă în Egipt nu a avut nicio șansă de salvare

Rechinul Mako, despre care autoritățile locale spun că a omorât cele două femei în Marea Roșie, este una dintre puținele specii de rechini despre care se știe că au ucis oameni.

În plus, aceste evenimente sunt extrem de rare, potrivit oceana.org. Însă, orice rechin mare, inclusiv Mako, poate fi periculos pentru un om dacă îl întâlnește. 

Mako este considerat cel mai rapid rechin din lume. Acesta are lungimea corpului de până la 4,3 metri și poate atinge o greutate de până la 600 de kilograme. Femela este în general mai mare decât masculul, având capul lung, de formă conică, botul ascuțit, iar dinții mari, ascuțiți și fără zimți.

Citeste si: Mărturii cutremurătoare făcute de tatăl Roxanei, românca ucisă de un rechin în Egipt: ”Am zis că pic de pe scaun”

Rechinul Mako trăiește în toate apele temperate și tropicale, mai ales în vestul Oceanului Atlantic și Indo-Pacific, în Strâmtoarea Gibraltar, Insulele Aleutine, Hawaii, la adâncimi de cel mult 500 m. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si