Dincolo de aspectele legate de calitatea produselor și serviciilor, această certificare a devenit un etalon important în ceea ce privește integritatea și performanța organizațională, iar nu de puține ori reprezintă o cerință imperativă pentru a accesa proiecte europene și internaționale. 

În primul rând, proiectele europene și internaționale sunt adesea caracterizate de complexitatea părților implicate- de la furnizori, subcontractori și parteneri, până la finanțatori și autorități de reglementare.

Având de-a face cu diferite culturi organizaționale și standarde naționale, certificarea ISO 9001 servește ca un limbaj comun în materie de calitate. Acesta asigură tuturor părților interesate că organizația respectivă are un sistem de management al calității robust și bine pus la punct. 

În al doilea rând, proiectele europene și internaționale sunt deseori finanțate de instituții care cer un nivel înalt de conformitate. Acestea vor să știe că fondurile sunt gestionate eficient și etic. Certificarea ISO 9001 oferă astfel de asigurări, făcând astfel organizația mult mai atractivă în ochii posibililor finanțatori. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Horoscopul săptămânii 02 octombrie- 08 octombrie: Leii și vărsătorii vor lua decizii importante în relația de cuplu

Certificarea ca indicator de credibilitate 

Obținerea unei certificări ISO 9001 nu este un proces simplu. Necesită o evaluare minuțioasă a proceselor de afaceri, angajamentul conducerii și resurse semnificative pentru implementare și auditare.  

Atunci când o organizație este certificată transmite automat un mesaj puternic despre seriozitatea și competența sa.

Este, practic, un semn că organizația este dedicată excelenței în managementul calității și că are sisteme pentru a evalua și îmbunătăți constant performanța.  

Reputația ca monedă de schimb 

Cum informația circulă rapid și reputația unei organizații poate fi construită sau distrusă într-un timp foarte scurt, o reputație solidă este de neprețuit. O certificare ISO 9001 adaugă un plus de încredere că organizația își îndeplinește nu doar obligațiile legale, ci și un nivel înalt de calitate în toate operațiunile sale. 

Impactul asupra relațiilor cu partenerii 

Reputația solidă și credibilitatea nu afectează doar relația cu finanțatorii, dar și cu alte entități implicate în proiect, cum ar fi partenerii și subcontractorii. Organizațiile care prezintă o certificare ISO 9001 au șanse mai mari de a forma alianțe strategice și parteneriate durabile. În plus, aceste relații pot fi construite mult mai rapid, datorită nivelului înalt de încredere pe care certificarea îl conferă. 

Diferențierea de competiție 

Multe organizații concurează pentru acces la finanțări și proiecte, iar orice avantaj competitiv face o reală diferență. Certificarea ISO 9001 funcționează ca un element de diferențiere, punând organizația într-o poziție favorabilă în ochii comitetelor de selecție și de evaluare. 

Uniformizarea calității 

Implementarea unui SMC conform cu ISO 9001 înseamnă că o organizație urmează o serie de proceduri standardizate care garantează calitatea produselor sau serviciilor.

Aceasta este deosebit de important în proiectele europene și internaționale, unde colaborarea cu diferite părți interesate, fiecare cu propriile așteptări în materie de calitate, este o realitate comună. 

Eficiența operațională 

Prin urmărirea îndeaproape a performanței și prin colectarea de feedback, organizațiile pot identifica rapid zonele care necesită îmbunătățiri. Acest lucru asigură calitatea, dar îmbunătățește și eficiența operațională, un aspect apreciat în cadrul proiectelor cu finanțare europeană și internațională. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: 5 etape de urmat pentru a prepara o brânză de vaci făcută în casă

Parteneriate strategice 

Certificarea ISO 9001 poate funcționa ca un catalizator pentru stabilirea de parteneriate strategice. Un certificat recunoscut la nivel internațional adaugă valoare propunerilor de proiect și facilitează colaborarea cu entități din diverse țări. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si