Asa sfarsesc tot mai multi credinciosi postul pentru ca nu stiu cum sa se hraneasca atunci cand se abtin de la carne si lactate. Cei mai multi dau buzna la semipreparatele din magazine, pline de aditivi, ori se infrupta din paine si cartofi prajiti si se imbolnavesc destul de grav.

Aceasta tanara de 24 de ani a vrut sa dea dovada de pocainta si ambitie, asa ca s-a inhamat sa tina cel mai lung si aspru post de peste an.

Citeste si: Dupa o casnicie esuata cu fostul presedinte al Mexicului, celebra actrita Angelica Rivera traieste o idila cu Edurado Yanez!

A renuntat la tot ce inseamna carne si lactate, numai ca, de la o vreme a inceput sa se simte tot mai rau si a venit s-a dus speriata la doctor.

"Mananc pastai, fasole, cartofi, de aceea cred ca am prins o sensibilitate la stomac si am venit sa tratez acest lucru. Inca nu stiu exact cum sa combinam alimentele pentru a avea si energia necesara pe parcursul zilei.", spune o pacienta.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Tot mai multi credinciosi se plang ca sfarsesc postul mai curati sufleteste, dar mai bolnavi.

Se intampla asta pentru ca renunta la proteinele din carne, nu beau strop de lapte si recurg la varianta simpla: raionul cu produse de post. Acolo pandesc si pericolele.

Citeste si: Lia Olguța Vasilescu, reacție critică la adresa Poliției Române după ce soțul ei a rămas fără permis. Ce le-a transmis polițiștilor

"Cumpararea in mod repetat si la repezeala a tot felul de produse de post precum crenwursti, chiftelute din soia, tot felul de minuni de soia care sunt pline. Conservanti, aditivi, lucruri care nu ne fac bine pe o perioda lunga de timp, organismul nostru nu e obisnuit sa consume astfel de produse, pe scurt- E-uri!", spun specialistii.

Asta insemna multe lipsuri din alimentatie, care duc la anemie, stare de oboseala, dureri de stomac, uneori chiar gastrita. Nutritionistii spun ca e nevoie de un program echilibrat, mai ales ca omul e tentat sa-si stapaneasca foamea cu cat mai multa paine, paste si cartofi, bogate in carbohidrati care ingrasa.

"Putem alege la micul-dejun multe alte variante in loc de paine cu zacusca, paine cu vinete, paine cu fasole batuta, putem manca fulgi de ovaz cu lapte vegetal facut in casa din migdale, seminte de canepa sau daca nu avem timp sa ne preparam acasa, putem alege din supermarket fara aditivi." , spun nutritionistii.

Citeste si: Decizia concedierii bătrânei de 83 de ani care lucra ca femeie de serviciu, revocată. După tot ce s-a întâmplat, tanti Sofia nu mai vrea să se întoarcă

Cine nu se poate abtine de la paine, paste sau cartofi, ar fi bine sa nu renunte la sport in timpul postului.

In plus, diversele tratamente corporale pot stimula arderile si tonifiaza trupul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si