Iuri Belousov, membru al Parchetului General al Ucrainei, a făcut declarații șocante despre execuțiile rusești printre prizonieri ucrainei de război, informează EFE.

Câți prizonieri ucraineni au fost executați de ruși, decalrațiile lui Iuri Belousov

Iuri Belousov este reprezentant al Parchetului General al Ucrainei. Într-un interviu acordat unei agenții ucrainene, reprezentantul a abordat subiectul execuțiilor rusești printre prizonierii de război.

Citește și: Rusia avertizează că dronele SUA de deasupra Mării Negre ar putea duce la o "confruntare directă” cu NATO

Câți prizonieri ucraineni au fost executați de ruși, de la începutul războiului

[Sursa foto: istockphotos]

Potrivit acestuia, peste 110 dintre soldații Ucrainei, luați prizoniri de ruși, ar fi fost executați în centrele de detenție. Acesta s-ar fi referit la exploziile din luna iulie a anului 2022, care au afectat centrul de detenție din Donețk, unde au murit cel puțin 53 de soldați.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„În total, peste 110 dintre soldaţii noştri au fost executaţi în centre de detenţie după ce au fost capturaţi. Printre ei sunt şi cei din Olenivka”, a declarat Belousov. 

De asemenea, Iuri Belousov ar fi vorbit și despre tortura prizonierilor ucraineni din centrele de detenție. Se pare că tortura este considerată „parte integrantă” a politicii care stă la baza Rusiei.

Reprezentantul Parchetului General al Ucrainei a declarat că în acest moment, anchetatori ucraineni încearcă să afle în ce zone se practică tortura.

Citește și: VIDEO Dezbaterea pentru Casa Albă. "Ne duce spre Al Treilea Război Mondial", acuză Trump. "Ai apucături de motan vagabond", spune Biden

Câți prizonieri ucraineni au fost executați de ruși, de la începutul războiului

[Sursa foto: istockphotos]

„Avem o unitate separată care se concentrează pe acest gen de probleme. Este doar o chestiune de timp până când acești oameni vor cădea în mâinile noastre”, a declarat Iuri Belousov.

Autoritățile din Ucraina s-ar ocupa în acest timp și de anchetarea morții a 62 de soldați ucraineni, care ar fi fost executați de Rusia, când ar fi încercat să se predea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si