Franţa a înregistrat 20.262 de noi cazuri de coronavirus şi 159 de decese în ultimele 24 de ore, conform datelor Ministerului Sănătăţii, relatează presa franceză.

De la începutul pandemiei, numărul total de cazuri în Franţa a ajuns la 2.547.771.

Bilanţul total al deceselor a ajuns la 62.427.

Primul caz în Franţa cu noua tulpină apărută în Marea Britanie

Un prim caz de contaminare cu noua tulpină de virus apărută în Marea Britanie a fost depistată vineri în Franţa, la Tours (centru), a anunţat Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.

Citeste si: O nouă mutație a coronavirusului a apărut în Africa de Sud

Persoana contaminată, un francez rezident în Marea Brietanie, este asimptomatic şi a fost izolat la domiciliu, potrivit comunicatului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

cazuri coronavirus franța
COVID-19 în Franța.[Sursa foto: PixaBay]

A sosit "din Londra pe 19 decembrie", el "a fost luat sub observaţie de CHU (spital universitar) pe 21 şi testat pozitiv", a explicat ministerul, pentru care este vorba despre "prima contaminare" a "variantei VOC 2020/21 a virusului SARS-CoV-2", posibil mai contagios care este semnalată în Franţa.

Citeste si: Panică din cauza virusului Sars-Cov-2. Numărul deceselor a depăşit 70.000 în Italia

Centrul naţional de referinţă pentru viruşii infecţiilor respiratorii (CNR) a confirmat vineri infectarea cu această tulpină.

"Autorităţile sanitare au procedat la un contact-tracing (depistarea contactelor) al personalului din sănătate care a luat sub observare pacientul şi la căutarea persoanelor sale de contact cu risc, pentru a-i izola strict", se arată în comunicat.

În afară de acest caz, "până în prezent mai multe prelevări pozitive care să arate noua tulpină VOC 2020/ 21 sunt în curs de secvenţiere de laboratoarele CNR", a

adăugat ministerul.

Un caz similar a fost semnalat în Germania, la o femeie sosită cu avionul de la Londra, şi în Liban, tot la un pasager londonez.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si