Publicația British Medical Journal Case Reports a detaliat modul în care un tânăr s-a confruntat cu probleme cu inima după ce a consumat o cantitate mare de băuturi energizante în fiecare zi, timp de doi ani.

Citește și: TOP 5 motive pentru care merită să incluzi fructele proaspete în alimentația ta

Tânărul a suferit insuficiență cardiacă după ce a băut aproximativ doi litri de băutură energizantă pe zi, potrivit Ladbible.com.

Tânăr de 20 de ani, la terapie intensivă după consumul de băuturi energizante

Medicii din Londra au raportat că l-au transferat pe bărbatul în vârstă de 20 de ani la terapie intensivă, după ce a suferit patru luni de agravare a dificultăților respiratorii.

Citește și: Ce riști dacă bei mult energizant. Ce efecte are asupra organismului

Alte simptome pe care bărbatul le-a resimțit au fost pierderea în greutate și dispneea (sau senzatia de respirație neplăcută sau incomodă) în timp ce stătea culcat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: O adolescentă din Elveția a ajuns la spital după ce a băut 12 doze de energizant într-o zi, la școală

Alte teste au mai arătat că tânărul londonez a suferit în trecut crize de indigestie, tremur esențial și palpitații ale inimii; cu toate acestea, nu a cerut niciodată asistență medicală.

Suprastimularea sistemului nervos poate fi fatală 

Tânărul a recunoscut că în ultimii doi ani a băut zilnic doi litri de băutură energizantă.

Suprastimularea sistemului nervos simpatic de către conținutul de cofeină ar fi putut contribui la simptomele acestuia, deoarece băuturile energizante pot crește tensiunea arterială și pot provoca anomalii ale ritmului cardiac, potrivit raportului medical.

Citește și: Premieră mondială. O inimă care s-a oprit timp de 20 de minute a fost transplantată cu succes

Pacientul a adăugat că obiceiul lui a interferat chiar cu educația și l-a forțat să renunțe la facultate, deoarece nu se putea concentra.

Migrene puternice și delir

Bărbatul le-a mai spus medicilor că s-ar confrunta cu migrene severe când nu bea băuturi energizante, motiv pentru care nu a putut să nu le mai consume.

„În cele din urmă am fost internat la ATI”, a precizat bărbatul în raport. „Această experiență a fost extrem de traumatizantă din mai multe motive. În primul rând, sufeream de delir, aveam probleme de memorie într-o măsură atât de mare încât nu-mi aminteam de ce eram acolo".

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Un bărbat de 36 de ani a fost la un pas de moarte, după ce a băut 12 energizante în 10 minute! A vrut să se laude în fața prietenilor lui: „Ca să mai uite de durere, a început un joc”

.„În al doilea rând, eram în mod constant speriat și agitat. Trebuia să mă mișc în permanență sau să vorbesc, lucru care a dus în cele din urmă la insomnie; de multe ori nu adorm până dimineața devreme", a mai povestit tânărul londonez.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si