În timp ce în Turcia a fost declarat doliu național după cutremurele de magnitudine 7,8 și 7,5 care au făcut prăpăd în Turcia și Siria, două tinere și-au dorit ca nenorocirea să continue.

Citește și: VIDEO- Mărturiile înfiorătoare ale românilor care au supraviețuit cutremurelor din Turcia

„Allah, dă-i acestei țări încă un cutremur. Sper să fie din nou un cutremur, să fie dărâmat acest loc”, spun cele două tinere pe înregistrare.


În urma reacțiilor de pe rețelele de socializare a fost declanșată o anchetă, iar cele două tinere au fost reținute.

Citește și: Alți 10 români au fost repatriați din Turcia. 31 de români au fost aduși până acum în țară

Alți 10 români au fost repatriați din Turcia. 31 de români au fost aduși până acum în țară

Aeronave ale Forțelor Aeriene Române au repatriat din Turcia, în cursul nopții de miercuri spre joi, încă 10 cetățeni români. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

”Ministerul Apărării Naţionale continuă să acţioneze în sprijinul  cetăţenilor afectaţi  de recentele cutremure din Turcia. Astfel, aeronave ale Forţelor Aeriene Române au repatriat, în cursul nopţii de miercuri spre joi, 8/9 februarie, încă 10 cetăţeni români, dintre care doi copii, care au fost îmbarcaţi de pe  aeroporturile din Adana şi Malatya”,  a transmit joi dimineaţă MApN.

Peste 15.000 de persoane și-au pierdut viața. Șansele de supraviețuire scad tot mai mult

Bilanțul victimelor din Turcia și Siria a continuat să creasă ajungând la peste 15.000 de morți, iar șansele de supraviețuire scad tot mai mult după cele trei zile.

După cutremur, Turcia s-a deplasat cu trei metri mai aproape de Grecia. Seismologul grec Gerasimos Papadopoulos a dezvăluit că unda seismică a făcut ca Turcia să înainteze cu trei metri în Marea Egee.

Citește și: Raed Arafat a vorbit despre operațiunile de salvare din Turcia

„Placa arabă presează placa anatoliană, iar placa anatoliană este ocupată din  punct geografic de Turcia.  A avut loc o alunecare de-a lungul liniei de contact a celor două plăci, acolo unde se află falia, și anume o alunecare a plăcii anatoliene. Cu alte cuvinte, Turcia a fost împinsă spre vest, spre Egee și s-a deplasat cu aproximativ 3 metri”,  a explicat seismologul. 

Citește și: O femeie de 36 de ani și doi copii din Republica Moldova au murit în cutremurul din Turcia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si