Este alertă. Cercetătorii au descoperit o nouă tulpină COVID-19. Varianta face deja victime. În Cipru, 25 de persoane au fost deja diagnosticate cu această variantă.

Citeste si: Prima țară care impune obligativitatea vaccinării persoanelor de peste 50 de ani. Cei care nu respectă noua măsură riscă amenzi usturătoare

Deltacron a fost descoperită la 25 de oameni din Cipru. Potrivit primelor informații, această tulpină are aceeaşi bază genetică a variantei Delta de coronavirus.

Deltacron- noua mutație Coronavirus

Deltacron a făcut deja primele victime. 25 de persoane au fost confirmate pozitiv cu noua variantă a virusului SARS-CoV-2. Specialiștii susțin că Deltacron are aceeaşi bază genetică a variantei Delta.

Citeste si: Un copil a fost la un pas de a-și pierde vederea din cauza infecției cu Sars-Cov-2. Cum se manifestă afecțiunea

Pe lângă faptul că are aceeaşi bază genetică a variantei Delta, are și o parte dintre mutaţiile tulpinei Omicron. Cadrele medicale din Cipru au identificat tulpina la 25 de persoane.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Medicii au afirmat că, cele 25 de persoane, 11 persoane au fost internate în spital, iar celelalte 14 persoane au forme ușoare ale bolii. Un cercetător din Cipru a descoperit această variantă.

ce este deltacron

Cercetătorii au descoperit o nouă mutație coronavirus.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Bilanț Covid-19, 7 ianuarie. Aproape 6.000 de noi infectări

Cercetătorul a anunțat că varianta Deltacron a coronavirusului combină variantele Delta și Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Este vorba despre cercetătorul Leondios Kostrikis, profesor de științe biologice la Universitatea din Cipru, care a denumit noua tulpină a coronavirusului Deltacron din cauza semnăturilor genetice asemănătoare cu Omicron în cadrul genomului Delta.

„Vom vedea în viitor dacă această tulpină este mai patologică sau mai contagioasă sau dacă va prevala față de cele două tulpini dominante, Delta și Omicron”, a povestit cercetătorul.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 9 ianuarie 2022! Peste 4.700 de cazuri în ultimele 24 de ore

Până în acest moment, Leonidios Kostrikis și echipa sa de cercetători din Cipru au descoperit 25 de cazuri de virus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si