Daniel Petru Corogeanu a iesit din inchisoare in 2011 si de atunci s-a mutat intr-o casa de la marginea localitatii vasluiene Portari. Traieste ca un sihastru, nu iese aproape niciodata din casa si se spune ca si o parte din maicutele care au facut inchisoare impreuna cu el au venit aici, scrie Adevarul.ro.


Fostul calugar isi petrece timpul in rugaciune si traieste din propriile resurse, autogospodarindu-se.
S-a spus ca in casa de la marginea Portariului, calugarul a improvizat un soi de schit, unde continua sa slujeasca, insa acest lucru s-a dovedit a fi neadevarat. Reprezentantii Episcopiei Husilor au venit aici si nu au gasit nimic suspect. Corogeanu a fost caterisit dupa exorcizarea esuata si nu mai are dreptul sa slujeasca.
Conform adevarul.ro, oamenii din localitate tin la el si nu cred ca este vinovat pentru moartea fetei. Ei sustin ca fostul calugar a facut mult bine, a vindecat cazuri la care medicii s-au declarat depasiti. Chiar si casa in care locuieste acum este donata de un om de afaceri local, pe care Corogeanu l-ar fi vindecat doar prin rugaciune.


„Chiar a facut minuni acest om, a vindecat oameni cand doctorii ii trimiteau acasa. Nimeni nu si-a dorit sa se intample ce s-a intamplat atunci. A vrut sa faca un bine si inca mai sufera pentru asta”, a declarat un localnic pentru sursa citata.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


In iunie 2005, calugarul Daniel Corogeanu alaturi de 8 maicute au efectuat un ritual de exorcizare care a dus la moartea Irinei Cornici, o tanara de 23 de ani care locuia la manastire. Aceasta suferea crize psihotice, pe care Corogeanu le-a interpretat ca fiind demonizari. Ea a fost legata de o cruce, i s-a pus un calus in gura si a fost lasata fara apa si mancare timp de trei zile, pana a fost gasita moarta. In 2007, Corogeanu si patru maicute au primit pedepse cuprinse intre 5 si 8 ani de inchisoare.

Foto: Adevarul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si