Close sidebar
Close sidebar

Ce nu este bine să faci de Înălţarea Domnului?

Înălțarea Domnului 2022: Înălțarea Domnului pică în fiecare an la 40 de zile de la Paște. Iată ce nu este bine să faci în această zi de sărbătoare!

Madalina Grigore,

Ce nu este bine să faci de Înălțarea Domnului?


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Înălțarea Domnului 2022La 40 de zile după Paște este  sărbătorită Înălțarea Domnului. Datorită însemnătății sale, sărbătoarea este marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox.

Iată când are loc și ce nu este bine să faci în această zi!

Pe ce dată pică Înălțarea Domnului în 2022?

În acest an Paștele Ortodox a fost pe data de 24 aprilie, astfel că Înălțarea Domnului va fi sărbătorită la 40 de zile după Paște, mai exact pe data de 2 iunie.

Ținând cont de faptul că Înălțarea Domnului este sărbătorită la 40 de zile după Paștele Ortodox, această sărbătoare nu are o dată fixă, ci este în funcție de ziua în care pică Paștele.

Cu toate acestea, Înălțarea Domnului pică în fiecare an în aceeași zi a săptămânii, mai exact joia.

Citeste si:  Se spală în Miercurea Albă din Săptămâna Luminată?

Potrivit rânduielilor bisericești este ziua în care Iisus Hristos s-a înălțat la ceruri, în timp ce își binecuvânta ucenicii și s-a așezat de-a dreapta Tatălui.

Pentru poporul român ziua de Înălțare are o dublă semnificație.

Citeste si: Horoscop chinezesc de weekend, 13- 14 iulie 2024: O zodie are parte de energie și dorință de aventură- kanald.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

O hotărâre a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din perioada 1999-2001, a hotărât ca ziua Înălţării Domnului să fie considerată Ziua Eroilor. Astefl,

în acest an pe 2 iunie în bisericile din România sunt pomeniți toți eroii căzuți la datorie, cei care au murit pe câmpurile de luptă în numele libertății și credinței.  

Ce nu este bine să faci de Înălțarea Domnului 2022?

Ca în cazul oricărei sărbători importante există o serie de tradiții pe care creștinii ortodocși le respectă cu sfințenie. Astfel, este impotant de știut că de sărbătoarea Înălțării Domnului nu se spală rufe și nici nu este bine să faci treburi în gospodărie. 

Având în vedere că sărbătoarea este cu cruce roșie, se spune că cei care vor face aceste lucruri vor fi urmăriți de ghinioane și necazuri. 

De Înălțare este ultima zi în care se mai mănâncă ouă roșii.

În multe zone din ţară se poartă frunze de nuc la brâu, așa cum purta şi Hristos când s-a Înălțat.

Vitele se bat cu leuștean ca să fie sănătoase tot anul și să se îngrașe.

În această zi, de  Înlţarea Domnului, se taie păr din vârful cozilor vacilor și bivolilor. Acestea se îngroapă într-un furnicar în timp ce se rostesc următoarele: „Să ne dea Dumnezeu atâția miei și viței câte furnici în furnicar”.

Tot ce se cultivă în pământ după Înălțarea Domnului nu va da roade.

Citeste si: La ce vârstă a avut Adrian Minune primul tort de ziua sa? „Bunicul meu lucra la un mare hotel, unde era o mare cofetărie și ne aducea prăjituri acasă și tort.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente de groază pentru Alexandra Ungureanu! Artista a crezut că nu va mai ajunge acasă: ”Eram pregătită să-mi iau la revedere”- radioimpuls.ro

În ziua Înălțării lui Iisus femeile care au morți în familie împart ceapă verde și rachiu în amintirea sufletelor celor decedați pentru ca acestea să se înalțe spre Rai.

Tradiţia spune că dacă cineva moare în perioada dintre Paște și Înălțare ajunge în Rai.

În unele locuri se mai împarte drept pomană pentru sufletele celor decedaţi lapte dulce fiert cu păsat.

La 50 zile de la Paşte sărbătorim Pogorârea Duhului Sfânt, sărbătoare cunoscută şi sub numele de Rusalii.

Citeste si: Urări de Sf. Constantin şi Elena 2022: Imagini cu La mulţi ani pentru Constantin şi Elena!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI