Sâmbătă, pe data de 2 martie 2024, în Calendarul ortodox, îi celebrăm pe Sfinții Teodot și Nicolae Planas.

În această zi, Biserica Ortodoxă îi pomenește și pe: Sfântul Mucenic Isihie Sincliticul, Sfântul Mucenic Cvint, Sfântul Mucenic Tribimiu, Sfântul Mucenic Nestor, Sfântul Apostol Parmena, Sfânta Eutalia, Sfântul Mucenic Troadiu, Sfinții Muceniți Andronic și Atanasia, Sfântul Nicolae (preotul din Plana) și Sfântul Ioachim din Itachi.

Cine au fost Sfântul Teodot și Sfântul Nicolae Planas, sărbătoriți pe 2 martie 2024 în Calendarul ortodox?

Sfântul Nicolae Planas a avut o viață caracterizată de jertfă, conform crestinortodox.ro. El a trăit alături de oameni și i-a învățat buna viețuire creștină. 

Se spune că Sfântul Nicolae Planas este ocrotitorul celor căsătoriți. Multe familii care în urma rugăciunilor către acest sfânt și-ar fi recăpătat liniștea și ar fi trăit împreună, în armonie.

Citește și: Când se fac mucenici în 2024? Rețete moldovenească și cea muntenească

Pe data de 2 martie 2024 se împlinesc 92 de ani de la trecerea sa în neființă.

sfantul nicolae planas

Sfântul Nicolae Planas a murit în urmă cu 92 de ani, conform Calendarului ortodox pentru data de 2 martie 2024.

[Sursa foto: Doxologia]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Sfântul Teodot, cel de-al doilea sfânt celebrat sâmbătă, pe 2 martie 2024, s-a născut în Galatia, în Asia Mică și a fost episcopul cetății Cirene din Cipru. 

Pe când aveau loc persecuțiilor creștine la ordinul împăratului Liciniu, pentru că aceștia nu aduceau jertfe zeilor, Teodot le cerea păgânilor să se închine lui Iisus Hristos. 

Conducătorul insulei Cipru, Sabin, i-a spus lui Teodot să renunțe la credința sa în Iisus Hristos.

Acesta nu a acceptat și a fost întemnițat și supus multelor chinuri groaznice. Acesta a fost pus pe un grătar de fier sub care a fost aprins un foc, apoi i-au fost bătute cuie în tălpi și a fost pus să meargă pe ele.

Sfântul Teodot a fost eliberat pe vremea Sfântului Constantin Cel Mare. Teodor a murit în anul 326.

rugaciune

Citește rugăciunea către Sfântul Nicolae Planas. Te va feri de divorț dacă o rostești.

[Sursa foto: iStock]

Rugăciunea puternică către Sfântul Nicolae Planas care te ferește de divorț

„În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh, Amin!

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Sfinte Nicolae Planas, bunule care cunoști greutățile unei căsnicii, ispitele și necazurile ei, ajută-ne pe noi robii tăi (numele sotului și a soției) să ne iertăm unul altuia greșelile făcute cu voie sau fără de voie. Ajută-ne să găsim drumul spre credința cea adevărată și să ne iubim unul pre altul precum Iisus ne-a iubit pe noi. Ajută-ne să fim buni și milostivi și să nu cădem pradă gândurilor celor potrivnice.

Citește și: Lăsata Secului pentru Postul Paștelui 2024: Cele mai importante tradiții și obiceiuri pe care trebuie să le respectăm în această zi sfântă

Învață-ne iertarea și cumpătarea. Iartă-ne la rândul tău pentru păcatele avute și mijlocește pentru noi iertarea și la Domnul Dumnezeul nostru. Dă-ne înțelepciunea de a nu gândi rău unul despre altul și ferește din calea noastră toate ispitele cele stricătoare de căsnicie, care amăgesc cugetul și tulbură sufletul. Adu în casa noastră pacea și odihna. Ajută-ne să fim blânzi unul cu altul și plăcuți Domnului cu faptele noastre. Scoate din viața noastră, cu puterea rugăciunilor tale tot răul care ne apasă, și nu ne lăsa să ne depărtăm unul de altul ca niște străini.

Apără cu puterea și mila ta cea mare căsnicia noastră și ajută-ne să trecem cu bine peste toate greutățile vieții. Fă ca sub îndrumarea ta să ne găsim liniștea și să viețuim ani mulți împreună, multumind cu recunoștință binefacerilor tale. Amin!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si