Cea mai bună făină pentru cozonac: Multă lume nu știe și face o mare greșeală
Cea mai bună făină pentru cozonac. Făina este o necesitate atunci când vine vorba de coacerea cozonacului, mai ales acum, de Sărbători. Iată care este cea mai bună făină pe care să o folosești pentru coacere.
Care este cea mai bună făină pentru cozonacul de Crăciun
În funcție de originea sa, există diferite tipuri de făină. Făina universală ar părea cea mai bună făină pentru a coace cozonacul. Dar făina specială pentru prăjituri este cea mai recomandată.
Acest tip de făină conține proteine, care formează gluten atunci când este frământat într-un aluat de cozonac.
Datorită prezenței glutenului, aceasta face ca aluatul să aibă o textură rustică, făcându-l în cele din urmă aspru și uscat. Așadar, cea mai bună făină pentru cozonac ar fi aceea al cărei conținut de proteine este scăzut, astfel încât preparatul nostru să se dovedească a fi una fragedă.
Atunci când este folosită în proporțiile potrivite, făina universală poate fi potrivită și pentru coacerea prăjiturilor. Datorită faptului că este măcinată din grâu moale și conține doar între cinci și opt procente de proteine, se spune că făina pentru prăjituri este cea mai bună făină folosită pentru coacere.
Făina specială are un conținut scăzut de proteine dă naștere doar unei cantități nominale de gluten atunci când se amestecă aluatul pentru prăjituri sau cozonac. Ea este supusă procesului de înălbire, ceea ce o face perfectă pentru a absorbi umiditatea și a oferi o structură, destul de ușor în comparație cu alți înlocuitori ai acesteia.
Această făină este specială atunci când un brutar pregătește o prăjitură de la zero sau un cozonac.
Motivul este acela că are o textură fină și se poate aglomera. Tot ce trebuie să facă cineva înainte de a folosi această făină este să o cearnă.
Făina integrală de grâu pentru prăjituri
Pentru coacere este foarte bună, de asemenea, făina de grâu. Aceasta este foarte folosită în industria de panificație. Acest tip de făină vine în două varietăți: făină integrală de grâu 100% și făină albă integrală de grâu.
Una este obținută din boabe de grâu roșu decorticat și, respectiv, alta din grâu alb de primăvară decorticat. Prima pare să ofere mai multe fibre și alte substanțe nutritive decât făina integrală.
Cea de-a doua are un gust mai blând și o culoare mai deschisă în comparație cu făina integrală de grâu 100%. Acest tip de făină este foarte bogat în nutrienți, deoarece conține atât germenul de grâu, cât și tărâțele. Este cea mai potrivită pentru coacerea prăjiturilor dense cu fructe.