Un artist a folosit inteligența artificială (AI) pentru a genera imagini cu unii dintre cei mai bogați oameni ai lumii- îmbrăcați în zdrențe și fotografiați într-o mahala.

Citește și: Care sunt semnele "sfârșitului vremurilor" din Biblie. "Am putea crede că ne aflăm tocmai în acele timpuri", spun preoții

Proiectul a polarizat internetul, unii spunând că imaginile sunt foarte realiste, în timp ce alții au criticat utopia vizuală ca fiind rezultatul unei frustrări.

Citește și: VIDEO- Fanii au luat cu asalt platoul emisiunii ”Bravo, ai stil!”

Donald Trump, în haine de cerșetor

[Sursa foto: Instagram]

Cum au fost create imaginile cu AI

Imaginile uluitoare au fost create de artistul indian Gokul Pillai și arată portrete ale lui Donald Trump, Elon Musk, Muskesh Ambani (miliardar din India), Mark Zuckerberg, Warren Buffet, Bill Gates și Jeff Bezos ca „miliardari cerșetori”.

Citește și: Frații Tate, prima apariție fără cătușe

Pillai a declarat pentru DailyMail.com că a folosit programul AI Midjourney pentru a crea portretele care și a făcut câteva modificări minore folosind Photoshop.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Crearea imaginilor a durat aproximativ două zile, spune artistul. Imaginea cu Bill Gates a strâns peste 10.000 de like-uri.

Bill Gates, sărac lipit

[Sursa foto: Instagram]

Inspirația i-a venit din clasicul film indian „Slumdog Millionaire”, pe care l-a revizionat de curând.

„A fost o coincidență. Filmul este plasat în mahalalele din India și am vrut să recreez ceva bazat pe asta', a spus Pillai.

„Cuvântul „milionar” din titlul filmului l-a inspirat să aleagă o serie de miliardarii reali, spune Pillai.

Elon Musk, peisaj de Marte

[Sursa foto: Instagram]

Mark Zuckerberg

Warren Buffet, trucaj AI

[Sursa foto: Instagram]

Gokul Pillai a postat vineri imaginile generate de AI, întrebând: „Am omis să includ pe cineva în listă?”

Imaginile au devenit virale de atunci, creând o furtună în rețelele sociale, mai mulți spectatori exclamând: „Este epic”.

Pillai, care locuiește în Mysore, India și are peste 36.000 de urmăritori pe pagina sa de Instagram, a declarat pentru DailyMail.com că a fost „complet copleșit de reacția oamenilor”.

„Știam că va fi amuzant și chiar hilar. Dar răspunsul pe care l-am primit a fost fără precedent!... Sunt atât de fericit, a spus el cu un emoji cu fața zâmbitoare.

Când a fost întrebat care imagine AI este cea mai populară, el a spus: „Probabil Bill Gates. E greu de spus". 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si