UPDATE:  Un elev în vârstă de 18 ani a deschis focul în liceul tehnic la care studia, miercuri, la Kerci, în Crimeea, şi a omorât aproape 20 de persoane, după care, afirmă autorităţile, s-a sinucis, relatează AFP.

Atacul- care a fost însoţit de o explozie în interiorul clădirii, potrivit unor martori- a avut loc înainte de prânz în acest oraş din peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014.

”Autorul atacului s-a sinucis cu o armă. Este un elev din anul patru al acestei instituţii. Corpul i-a fost descoperit în bibliotecă”, a declarat liderul Crimeei Serghei Aksionov pentru postul Rusia 24, adăugând că acesta ”nu avea antecedente judiciare”.

Bilanţul provizoiu a urcat la 19 morţi şi 37 de răniţi, potrivit Ministerului Sănătăţii, care nu a precizat dacă aceste date îl includ şi pe presupusul atacator.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

”Primele informaţii vorbesc despre explozia unei butelii de gaz”, potrivit agenţiei Tass, care citează sub protecţia anonimatului surse din cadrul serviciilor de securitate.

Un angajat al unui spital din oraş a declarat că 18 persoane au fost internate, iar medicii se aşteaptă la sosirea a aproximativ 50 de răniţi.

”Sunt multe persoane în sala de urgenţe ţi în sălile de operaţie”, a declarat acest angajat pentru Tass.

Fotografi prezenţi la faţa locului au publicat imagini pe site-ul Kerch.FM în care apar geamuri sparte la parterul clădirii cu două etaje.

Liceul asigură formare profesională adolescenţilor.

Kerci se află în estul Crimeei ocupate de Rusia, cu care este legată printr-un pod pe care Vladimir Putin l-a inaugurat în mai.

Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea în 2014.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si