Close sidebar
Close sidebar

Cele mai mari salarii raman in continuare cele de la stat, arata INS intr-un nou studiu. Vechimea in firma si diplomele obtinute aduc si ele un plus la salariu

Angajatii din domeniul public au in continuare cele mai mari salarii, asta in ciudat faptul ca sectorul privat e motorul economiei, arata Institutul National de Statistica (INS) in urma unei cercetari care analizeaza salariile din Romania.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit INS, Peste 60% dintre salariati sunt absolventi de invatamant mediu (liceal, profesional si postliceal de specialitate). Un salariat din 3 are studii superioare.

Acelasi studiu arata ca aproape 72,9% dintre salariatii in varsta de 25-54 ani au o vechime mai mica de 10 ani in cadrul aceleiasi intreprinderi, ar putin peste doua cincimi (41,6%) numara intre 1-5 ani de continuitate la acelasi loc de munca.

Salariu mediu pe ora a fost in 2017 de 9.38 de lei, iar barbatii au castigat mai mult decat femeile cu 0,38 lei/ora.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Studiul arata ca salariile cresc pe masura ce numarul anilor de vechime in cadrul intreprinderii este mai mare, dar si pe masura obtinerii unor diplome sau certificate.

Nivelurile scazute de pregatire sau chiar absenta unei diplome sau a unui certificat de absolvire al unei scoli, limiteaza forta de munca salariata la desfasurarea unor ocupatii necalificate, slab remunerate. Salariatii fara niciun fel de scoala absolvita realizeaza sub 50% din castigul mediu pe economie, arata INS.

Analiza intergrala pe hotnews.ro.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI