Close sidebar
Close sidebar

Cele trei chipuri din imagine sunt ușor de văzut, dar al patrulea chip poate fi găsit doar de oamenii cu IQ ridicat

Un nou test de concentrare bazat pe o iluzie optică s-a viralizat pe rețelele de socializare în ultimele zile. Doar puțini oameni reușesc să găsească în maxim 20 de secunde al patrulea chip ascuns alături de celelalte trei în imaginea de mai jos.

Sorin Negru,

Un nou test IQ propune găsirea unui al 4-lea chip ascuns în imagine

[Sursa foto: The Sun]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Toată lumea poate vedea cele trei fețe din imagine, dar este nevoie de atenție remarcabilă și de un coeficient IQ peste medie pentru a repera și al patrulea chip ascuns în fumul colorat.

Experții au stabilit timpul necesar pentru rezolvarea acestui test: 20 de secunde. 

Un nou test IQ: Ai 20 de secunde la dispoziție pentru găsirea unui al 4-lea chip ascuns în imagine

[Sursa foto: The Sun]

Privind imaginea creată de Electric Tobacconist, fețele celor trei femei ies în evidență cu îndrăzneală în fumul gri, portocaliu, potrivit The Sun.

Citeste si: „M-a împietrit de tot durerea ta…” Un tânăr de 18 ani și-a pierdut viața în timp ce se întorcea de la muncă- kanald.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

Dar există și a patra față ascunsă în aburi, mai greu de detectat din primul moment. Cei care reușesc să o vadă în maxim 20 de secunde au o inteligență peste medie, spun psihologii.

Potrivit creatorilor acestei iluzii optice, doar unul din 4 oameni poate observa a patra față ascunsă din cauza unui fenomen cunoscut sub numele de pareidolie.

Ce este pareidolia?

Pareidolia este un fenomen psihologic definit ca o iluzie sau o interpretare greșită și constă în perceperea unor stimuli externi neutri ca fiind obiecte familiare, cunoscute (chipuri, obiecte, figuri geometrice).

Oamenii sunt tentați să interpreteteze un stimul vag ca fiind ceva cunoscut, cum ar fi formele ce apar în nori, fețele ce par a apărea în obiecte neînsuflețite sau modele abstracte, sau auzirea de

mesaje ascunse în muzică.

În timp ce pareidolia te poate ajuta în activitățile creative, conform revistei Greater Good, ea te poate împiedica să vezi poziția corectă a feței din această imagine.

Iată soluția la testul de perspicacitate:

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI