Surse guvernamentale au transmis, marţi seară, că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, va prezenta, în şedinţa de Guvern de miercuri, o primă variantă a legii care prevede introducerea certificatului verde profesional.

Citeste si: Omicron a ajuns în toate țările. Ce spun specialiștii OMS

Documentul ar urma să prevadă şi posibilitatea testării cu teste antigen. PSD ţine la această variantă, iar ministrul Alexandru Rafila  susţine că ea este prevăzută şi în documentele Comisiei Europene, argument cu care ar putea convinge PNL care iniţial a respins această idee, transmite News.ro

.  

Citeste si: Noul premier al Bulgariei anunță măsuri dure: Certificatul COVID, obligatoriu pentru toți funcționarii publici

Câte teste vor fi gratuite pentru angajații nevaccinați

Proiectul de lege pregătit de ministrul Sănătăţii prevede, de asemenea, că vaccinaţii vor avea la dispoziţie 15 teste decontate de stat. Acestea nu se vor oferi fizic, ci sub forma unor vouchere în format electronic cu care angajatul se va putea adresa oricărui laborator, farmacii sau medicului de familie.  

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanț vaccinare anti-COVID-19, în România. Câți români aleg să se imunizeze

Valoarea voucherelor nu a fost însă stabilită şi nici nu există încă punctul de vedere al MInisterului Finanţelor dacă există bani în buget pentru această măsură.

Partidele din coaliţie ar vrea ca certificatul verde profesional să fie adoptat până la Anul Nou.  

Se schimbă numele certificatului verde

Liberalii nu erau de acord, zilele trecute, cu modificarea numelui certificatului verde în certificat COVID, deoarece nu ar respecta prevederile europene privind introducerea acestui certificat și produce confuzie în rândul cetăţenilor.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirma, săptămâna trecută, că statul ar putea asigura pentru o perioadă de 42-45 de zile testarea persoanelor nevaccinate în vederea obţinerii certificatului verde. 

De asemenea, Rafila anunță posibilitatea generării de vouchere cu valoare fixă, pe care nevaccinaţii să le poată folosi la medicul de familie sau la farmacie ori laboratoare de analize. Acestea vor fi conectate la sistemul informatic naţional şi să poată genera în scurt timp certificatul.

Citeste si:  Fără certificat verde în biserică


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si