Până în acest moment, 11 concurenţi au declarat că vor candida pentru postul de prim-ministru la care Boris Johnson a decis că renunțe, fiind forțat de împrejurări.

Boris Johnson a pierdut fotoliul de prim-ministru al Marii Britanii după ce a demisionat din fruntea Partidului Conservator

Joi, Boris Johnson și-a anunțat demisia din funcția de șef al Partidului Conservator. Acest lucru implică pierderea fotoliului de prim-ministru.

Citeste si: Boris Johnson află curând dacă va fi demis

Acesta a declarat faptul că va rămâne în funcția de premier până la alegerea unui nou șef al partidului. 

Până pe data de 20 iulie se încearcă restrângerea listei. Votul va avea loc prin corespondență. Acesta va decide între doi candidaţi care vor fi selectaţi în procedură accelerată.

Fostul ministru al Finanţelor, Rishi Sunak este considerat favorit.

Iată lista candidaților confirmați

KEMI BADENOCH

A fost vicepreședinte al Partidului Conservator și a susținut referendumul pentru Brexit în 2016.

SUELLA BRAVERMAN

În vârstă de 42 de ani, a fost criticată dur în timpul mandatului de procuror general după ce Guvernul a încercat să încalce legislația internațională asupra reglementărilor comerciale post-Brexit în Irlanda de Nord.

REHMAN CHISHTI

Parlamentar din 2010, a fost numit adjunct al ministrului de Externe luna aceasta, de către Boris Johnson. Nu a mai deținut alte funcții ministeriale.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

JEREMY HUNT

În vârstă de 55 de ani, el a prezidat Comisia de Sănătate din parlament și are avantajul că nu a făcut parte din actualul cabinet. A declarat că a fost împotriva lui Johnson la votul de încredere de luna trecută. Susține reducerea taxelor, inclusiv una de 15% pentru companii pentru încurajarea creșterii economice.

SAJID JAVID

Acesta a fost primul ministru din actualul cabinet care a demisionat în semn de protest față de Boris Johnson. A fost bancher și adept al piețelor libere. Acesta are 52 de ani și a deținut mai multe posturi guvernamentale, cel mai recent fiind ministru al Sănătății. 

PENNY MORDAUNT- Fost ministru al Apărării, a fost demisă de Johnson când a preluat mandatul de premier, pentru că l-a susținut pe rivalul acestuia, Hunt. 

GRANT SHAPPS  

A fost secretar de stat pentru Transporturi după venirea lui Johnson la putere. A deținut roluri de adjunct în ministere și a fost co-președinte al Partidului Conservator.

Citeste si: VIDEO- Boris Johnson a demisionat din funcția de lider conservator- UPDATE

Adept loial al lui Johnson, a avut mai multe apariții în presă favorabile guvernului. 

RISHI SUNAK

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Și-a anunțat candidatura vineri, într-un clip video de campanie, în care a promis "onestitate, seriozitate și determinare". Sunak a devenit ministrul Finanțelor în 2020 și a fost apreciat pentru conceperea planului economic de salvare, care includea și un program costisitor de păstrare a locurilor de muncă amenințate de șomaj. 

LIZ TRUSS

În primii doi ani din mandatul lui Johnson a fost secretar pentru comerț exterior, iar acum negociază cu UE condițiile post-Brexit de comerț cu Irlanda de Nord. Inițial, nu a susținut mișcarea Brexit, dar a declarat că după referendum s-a răzgândit.

TOM TUGENDHAT

În vârstă de 49 de ani, el a fost un critic consecvent al lui Johnson și ar oferi Partidului Conservator o desprindere radicală de precedentele guverne. 

NADHIM ZAHAWI

A fost co-fondatorul companiei de sondaje YouGov. În 2010 a devenit parlamentar. Ultima funcție publică deținută a fost cea de ministru al Educației. A anunțat că va reduce taxele pentru persoanele fizice, familii și afaceri. A susținut ieșirea țării din UE.

Citeste si: Premierul Boris Johnson a demisionat

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si