Close sidebar
Close sidebar

Circ si paine pentru popor. Premiera in istoria Romaniei: un guvern demis chiar de partidul care l-a propus. Scene tragi-comice in Parlament, la votul motiunii de cenzura

Executia lui Sorin Grindeanu a fost publica, asa cum anticipa premierul. Filmul s-a jucat in Casa Poporului, unde, pentru prima data dupa 1989, un guvern a fost demis prin motiune de cenzura chiar de partidele care l-au instalat la Palatul Victoria, PSD si ALDE. Spectatori la rafuiala, membrii Opozitiei au alimentat circul cum au putut.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cu 241 de voturi pentru si doar 10 impotriva, motiunea de cenzura a trecut. Emotiile nu au lipsit pentru ca 13 parlamentari PSD si ALDE s-a pozitionat de partea lui Sorin Grindeanu. Surpriza acestui razboi politic au fost minoritatile... care au votat motiunea.


Astazi, langa premier au stat doar Victor Ponta si Augustin Jianu- singurul ministru care nu a vrut sa demisioneze. Ceilalti au fost rasfirati in sala de plen.

Parlamentarii puterii au sfidat discursurile opozitiei iesind din sala si rontaind biscuiti romanesti si bomboane, in vreme ce opozitia a fluierat si a huiduit. Iata culisele unui joc politic care va intra in istorie.


La spectacol au luat parte si politicienii din opozitie.

Deputatul Mihai Gotiu a supravegheat si el votul.

Cand s-a dat "start vot" a verificat atent cele doua urne, apoi a luat un caiet si un pix si a notat toti parlamentarii care au trecut pe la ele.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică „unică”, în Franța: „Thorin” poate explica de ce au dispărut Neanderthalienii de pe fața Pământului- antena3.ro

In vreme ce in spatele zidurilor se dezbatea viitorul tarii, pe trotuarul din fata Casei Poporului, cativa bucuresteni au venit cu popcorn si chips-uri de acasa.... si-au montat umbrele si scaune si au privit spectacolul pe ecranul telefonului.


Au stat pana la final, cand a venit de la tribuna anuntul ca PSD si ALDE au iesit invingatoare in acest razboi politic.

Atunci, Liviu Dragnea a coborat printre colegi si i-a felicitat pe fiecare-n parte.
Au dat mana victorios si s-au fotografiat ca amintire. Acum, vin alte zile de foc in politica.

PSD si ALDE negociaza de zor pentru numirea unui nou cabinet. Dragnea n-a vrut sa dea nume de posibil premier, insa a confirmat ca are patru variante, printre care ase regasesc si barbati, dar si femei.

Pana sa se voteze motiunea de cenzura, Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu s-au rafuit in declaratii in plenul Parlamentului.

Jocurile politice nu se opresc. PSD si ALDE vor trebui acum sa desemneze un alt premier. Liviu Dragnea sustine ca ar avea deja 4 variante, fara sa dea nume de acum.

S-a vehiculat totusi ca printre favoriti s-ar numara Mihai Fifor si fostul ministru de interne, Carmen Dan. 

Sorin Grindeanu ramane la Palatul Victoria pana cand un alt cabinet va fi numit, insa nu mai poate da ordonante de urgenta. Situatia de tranzitie poate dura si o luna.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI