Clătite americane: Reţeta delicioasă pentru un mic-dejun perfect

Vă prezentăm o rețetă delicioasă de clătite americane, pe care le puteți combina cu fructe, gemuri şi siropuri. Se fac foarte rapid şi pot fi pregătite atât pentru micul dejun, cât și pentru desert în weekend alături de familie sau prieteni.

Cunoscute și sub numele de American pancakes, aceste clătite pot fi gata pentru membrii familiei sau prieteni în mai puțin de 30 de minute. Este desertul pe care trebuie neapărat să-l încercați.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi, pentru prepararea clătitelor americane!

Reţeta delicioasă- clătite americane pentru un mic-dejun perfect

Ingrediente pentru clătite pufoase:

1 cană de făină
2 linguri de zahăr
1 linguriță de praf de copt
1/2 linguriță de sare
1 cană cu lapte
2 linguri de unt nesărat topit, topit sau ulei
1 ou mare
1 lingură de ulei

Citeste si: Plăcintă cu mere, reţeta de vară: Cum se prepară?

Mod de preparare:

Mai întâi, se pun făina, praful de copt, sarea și zahărul într-un bol. Iar într-un alt bol, se amestecă laptele cu oul și cu untul topit.

După care se toarnă amestecul de lapte în cel de făină și se amestecă până când nu mai există cocoloașe de făină, iar compoziția este omogenă. Se mai adaugă puțin lapte, dacă aluatul este prea solid.

Astfel, trebuie să obțineți consistența unei creme îngroșate. Se lasă aluatul câteva minute.

Se încălzește o tigaie cu fundul mai gros și se pune foarte puțin ulei. După care se șterge puțin tigaia cu un șervețel de hârtie și se adaugă un polonic de aluat.

Trebuie sa așteptați până când partea de sus a clătitei începe să facă bule, apoi o puteți întoarce și pe cealaltă parte.

Clătita va crește aproximativ 1 centimetru în grosime, iar culoarea perfectă este cea maro aurie.

Citeste si: Dulceaţă căpșuni fără apă. Reţetă rapidă şi delicioasă

Repetati pasii până când se termină aluatul. Clătitele se servesc cu sirop de arțar sau cu diferite gemuri.

Este bine de știut că nu trebuie sa amestecați foarte mult aluatul, deoarece proteinele pe care le conține oul vor începe să reacționeze cu glutenul din făină, iar clatitele vor avea o consistență gumată.

Citeste si: Rețetă cozonac care se desface fâșii


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri