Close sidebar
Close sidebar

Compania aeriana europeana care va cantari pasagerii ce vor urca la bord

O compania aeriana din Europa va ruga pasagerii, inainte sa se imbarce, sa urce pe cantar, insa promite ca aceasta nu este o masura luata pentru a penaliza pasagerii obezi.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Compania aeriana Finnair va cantari intre 100-150 de pasageri pe fiecare zbor, dar si bagajele lor, pentru a sti cu mai multa acuratete care este greutatea pe care o transporta aeronava, potrivit metro.co.uk, citat de Digi24.

Acest aspect este foarte important in aviatie, mai ales pentru alimentarea corecta cu carburanti a avionului. Compania din Finlanda si-ar putea eficientiza astfel costurile de operare.

In prezent, greutatea medie a pasagerilor a fost estimata de Agentia de Siguranta Aviatica Europeana in urma cu opt ani.

Citeste si: Veste bună pentru fermierii români! Banii intră pe card până pe 15 octombrie- kanald.ro

Citeste si: Absolventă de Medicină, moartă după o plimbare cu motocicleta în Bistrița-Năsăud- wowbiz.ro

Citeste si: Secretele demult pierdute ale adevăratului Prim Război Mondial ies la lumină. Arheologii au aflat ce s-a întâmplat acum 3.000 de ani- antena3.ro

Greutatea medie a unui pasager a fost stabilita la 82 de kilograme in cazul unui barbat, cu un bagaj de 19 kilograme. Femeile au o greutate medie de 63 de kilograme si calatoresc cu un bagaj de 25 de kilograme, noteaza The Sun.

In Finlanda, insa greutatea bagajelor barbatilor este estimata ca fiind mai mare, de 31 de kilograme, iar greutatea femeilor este de asemenea mai mare, de 69 de kilograme.

Finnair nu este singura companie aeriana care le cere pasagerilor sa se cantareasca inainte de a se imbarca.
Hawaiian Airlines nu mai permite pasagerilor sa-si selecteze din timp locurile in avion pe ruta Pago Pago- Honolulu. Calatorii sunt asezati de echipajul de la bord in asa fel incat aeronava sa nu fie dezechilibrata. Masura a fost luata din cauza numarului mare de obezi din Samoa – pana la 74.6%

dintre adulti.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI