În articolul de faţă ne vom opri asupra maşinilor de tuns iarba automate, întrucât reprezintă o tehnologie care poate să-ţi uşureze foarte mult munca, pe viitor, în grădină. Maşinile de tuns iarbă automate sunt ultima găselniţă în materie de grădinărit, lăsând în urmă tehnologii tradiţionale precum trimmer-ele, motocoasele, maşinile de tuns şi tractoraşele de grădină.

Există mai multe tipuri de maşini de tuns iarbă după cum urmează:

Maşină electrică de tuns iarba;
Maşină de tuns gazonul pe benzină;
Maşină de tuns gazonul cu acumulator;
Maşina de tuns iarba automată sau robot de tuns gazonul.

Dacă te întrebi de ce trebuie să ţii cont în momentul în care iei decizia achiziţiei unui model de maşină de tuns iarba, gândeşte-te cât timp vrei să aloci îngrijirii gazonului, dimensiunea acestuia şi ce buget eşti dispus să aloci.

Un element foarte important este lăţimea de tăiere, adică banda de tăiere trebuie să fie cât mai mare pentru a acoperi suprafeţe cât mai mari. Şi 2, să aibe un kit scoarţă, adică acea componentă care să închidă canalul de evacuare a materialului tăiat.

Vom începe cu ultima generaţie de maşini de tuns iarba şi anume, maşina automată de tuns, care practic face munca în locul tău.

Adică, tu poţi sta liniştit în şezlong, iar maşina îşi face treaba, fiind alimentată de acumulatori cu o putere mare. Avantajele unei asemenea maşini de tuns iarba sunt numeroase printre ele numărându-se:

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Timp mai redus alocat tunderii gazonului;
Îţi conservi energia pentru alte activităţi;
Nu poluează mediul înconjurător, dată fiind lipsa combustibilului;
Este foarte silenţioasă;
Este un aparat sigur, dotat cu măsuri de siguranţă;
Adaptabil pentru mai multe tipuri de gazon.

În ceea ce priveşte puterea de tăiere a acestor maşini, aceasta variază de la suprafeţe reduse de gazon până la suprafeţe foarte mari, de până la 5000 mp. Diferenţe apar la lăţimea de tăierie – există posibilitatea de a ajunge până la 50 cm şi înălţime – în cazul acestor maşini înălţimea de tăiere poate ajunge la valori cuprinse între 50 – 80 mm.

Şi dacă nu te-am convins că maşinile de tuns iarba automate sunt viitorul mai adaugăm că:
Indiferent de cum tunzi gazonul drept sau oblic, vei avea rezultate perfecte;
Indiferent de vreme, ploaie sau soare, poţi să ai grijă liniştit de gazon;
Colectarea ierbii tunse nu mai e necesară (sunt maşini care tund foarte fin firele de iarbă şi cea aruncată în urmă, se va descompune la un moment dat).

Există 3 categorii de maşini de tuns iarba tradiţionale, pe care le vom prezenta pe scurt, pentru a-ţi face o idee despre ele: maşinile electrice de tuns iarba, maşinile de tuns iarba pe benzină şi cele cu acumulatori. Maşinile electrice de tuns iarba sunt foarte apreciate de amatorii de grădinărit. De ce?

Preţul accesibil este foarte atractiv;
Greutatea şi nivelul redus de zgomot;
Sunt uşor de folosit şi prietenoase cu mediul;

Maşinile de tuns iarba electrice sunt mai puţin performante ca maşinile de tuns iarba pe benzină, necesită un cablu de conectare pentru pornire şi sunt mai greu de utilizat pentru iarbă şi suprafeţele mari. Maşinile de tuns iarba pe benzină sunt foarte performante, pot fi utilizate pe suprafeţe extinse şi ierburi înalte, însă sunt foarte zgomotoase, greoaie şi emană gaze în mediul înconjurător. Din această categoria, fac parte şi maşinile de tuns gazonul cu acumulator, care deşi sunt uşoare, silenţioase şi fără cablu, sunt mai puţin performante şi nu pot fi utilizate când acumulatorul e gol.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Motocoasele sunt utilizate pentru îngrijirea gazonului, tăierea buruienilor sau chiar a tufişurilor. Principiul lor de funcţionare este foarte simplu, motorul acţionează capul de tăiere, iar iarba este tăiată cu una din părţile sale componente: firul sau discul. Părţile sale componente sunt motorul, capul de tăiere, tubul de transmisie şi hamul. Motocoasa cu disc şi fir STANLEY (SPS-1400-2) cu tip de tăiere dublu (fir şi disc), funcţionare pe benzină şi are o putere de 1400 W.

Mai există o variantă de maşină de tuns iarbă, trimmer-ul, care poate fi cu cablu şi acumulator extern, fiind destinat tunderii şi amenajării tufelor. Este foarte uşor de utilizat şi foarte util pe suprafeţe greu accesibile. Trimmer-ul electric Daewoo (DAGT350E) a fost special conceput pentru tunderea şi finisarea marginilor de gazon, pentru cosirea ierbii, chiar şi în spaţii restrânse, tăierea arbuştilor, tufişurilor şi curăţarea grădinii toamna. Are o lăţime de tăiere de 24 cm şi greutate de 2,4 kg, ceea ce o face uşor de manevrat.

Inovaţiile sunt concepute pentru a ne uşura munca şi a ne îmbunătăţi experienţele de zi cu zi. Faptul că se fac progrese şi se dezvoltă tehnologii smart, ne demonstrează că în următorii ani vom avea parte de invenţii din ce în ce mai utile, care vor presupune mai puţin efort din partea noastră, lăsându-ne timp pentru activităţile preferate.

O gamă variată de produse destinate activităţilor de grădinărit, printre care maşinile de tuns iarba, motocoasele, trimmer-ele, dar şi alte produse complementare puteţi găsi pe site-ul altex.ro la categoria Grădină, la preţuri accesibile buzunarului tău..


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si