Cornel Dinicu, patronul de Ferma Dacilor, care și-a pierdut copilul cel mic în incendiul devastator de la sfârșitul anului trecut, va fi fost plasat sub control judiciar, dacă decizia din primă instanță va fi confirmată la Curtea de apel.

Judecătorii de la Ploieşti au decis luni, 25 martie, să respingă propunerea procurorilor de prelungire a arestului la domiciliu în cazul lui Dinicu şi au înlocuit această măsură preventivă cu măsursa controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Citește și: Cornel Dinicu a ieşit din arestul la domiciliu. Ce a pățit afaceristul?

Cornel Dinicu a ieşit din arestul la domiciliu. Ce a pățit afaceristul?

Cornel Dinicu a ieşit din arestul la domiciliu. Ce a pățit afaceristul?

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

Care sunt acuzațiile pe numele lui Cornel Dinicu

Cornel Dinicu este acuzat de distrugere din culpă care dus la producerea unui dezastru. El a fost inițial arestat preventiv la începutul lunii ianuarie, iar de la data de 1 februarie se află în arest la domiciliu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Administratorii complexului turistic- Cornel Dinicu,Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie- sunt acuzaţi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Conform anchetatorilor, construcţia corpului principal de clădire, care include restaurant, bucătărie şi spaţii de cazare la parter şi mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obţinerea avizelor şi autorizaţiei de construire, iar demersurile şi măsurile dispuse pentru "intrarea în legalitate" au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale.

"De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu", a precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Potrivit procurorilor, situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26 decembrie 2023, în jurul orei 05,45, a unui incendiu devastator, sursa probabilă a incendiului fiind "efectul termic al curentului electric".

Cornel Dinicu, trimis în control judiciar

Cornel Dinicu, trimis în control judiciar

[Sursa foto: Facebook / Cornel Dinicu]

Tragedie la Ferma Dacilor: 8 persoane au murit

Pe 26 decembrie 2023, în a doua zi Crăciun, un incedniu devastator a cuprins Ferma Dacilor. 8 oameni, printre care și copii, au murit.

Ferma Dacilor, pensiune și restaurant, impresionanta proprietate din Tohani, funcționa fără autorizație. Cornel Dinicu, proprietarul, și-a pierdut în incendiu unul dintre copii.

Cornel Dinicu este suspect în cazul incendiului. Ancheta care stabilește cauza tragediei din a doua zi de Crăciun nu este finalizată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si