coronavirus-nemtii-urmariti-prin-gps-telefonie-mobila-germania
coronavirus-nemtii-urmariti-prin-gps-telefonie-mobila-germania

O importantă companie de telefonie mobilă din Germania ar fi furnizat datele de localizare ale abonaților către Institutul Robert-Koch, cel mandatat de stat să gestioneze situația pandemiei de Coronavirus.

Chiar dacă nu există, în prezent, o bază legală care poate permite o asemenea acțiune din partea companiilor de telefonie mobile, reprezentanții uneia dintre acestea susțin că vor furniza doar date cu caracter anonim, care să permită exclusiv localizarea persoanelor.

Motivul invocat este ținerea sub control a migrației cetățenilor, în acest fel dorindu-se limitarea extinderii și evitarea situațiilor de risc.

coronavirus-nemtii-urmariti-prin-gps-telefonie-mobila-germania
coronavirus-nemtii-urmariti-prin-gps-telefonie-mobila-germania

Experții în protecția datelor avertizează: nu există un cadru legal pentru o asemenea acțiune!

 

Conducerea companiei de telefonie mobilă a declarat că nu dorește altceva decât să susțină Institutul Robert-Kochut în lupta sa pentru oprirea răspândirii pandemiei de coronavirus, informează "Tagesspiegel Background Digitalisierung & KI".

Tocmai în acest sens, s-ar fi pus la dispoziția autorităților informații despre abonați. Până acum ar fi fost furnizate, deja, 5 GB, date care, spun reprezentanții companiei de telefonie mobile, ar trebui sa îi ajute pe cercetatori sa evalueze stadiu de răspândire a virusului la nivelul Germaniei, dar și cum poate fi controlată mai bine situația.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

coronavirus-nemtii-urmariti-prin-gps-telefonie-mobila-germania
coronavirus-nemtii-urmariti-prin-gps-telefonie-mobila-germania

“Cu aceste date se pot modela fluxuri de mișcare la nivelul republicii federale, la nivelul regiunilor din Germania. Putem avea date clare la nivel de regiune, județ și chiar comună”, au declarat oficialii companiei de telefonie mobilă.

Opinia publică nu a primit, însă, bine vestea. Specialiștii avertizând că la nivel individual, dar și a oamenilor infectați, așa cum se întâmplă în țările asiatice și în Israel, o asemenea măsură de urmărire nu este în regulă.

 

Citeste si: Noi reguli impuse de CFR Călători în ceea ce privește repartizarea locurilor în trenuri

Citeste si: Premierul Mark Rutte le cere olandezilor să stea liniştiţi, există suficientă hârtie igienică pentru următorii zece ani- VIDEO

Citeste si: "Faceti sex!"- Sfaturile celebrului Dr Oz pentru cuplurile izolate la domiciliu in epidemie de coronavirus

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

 

“Provocările, în situația actuală a pandemiei de coronavirus, sunt gigantice. Daca date anonime ale maselor pot conduce la scăderea numărului de persoane infectate, atunci sprijinim cu drag acest demers”, au adăugat reprezentanții companiei de telefonie mobilă.

coronavirus-nemtii-urmariti-prin-gps-telefonie-mobila-germania
coronavirus-nemtii-urmariti-prin-gps-telefonie-mobila-germania

Pe de altă parte, Dr. Thilo Weichert, membru în cadrul Comisei de Protecție a Datelor Personale din Germania a declarat: “Tehnica digitală poate să contribuie major la protejarea suplimentară a oamenlilor afectați de coronavirus, dar și pentru a evita raspândirea virusului.

Aplicațiile care folosesc datele mobile cu o funcție precisă de localizare, spre exemplu prin GPS, pot să informeze un utilizator atunci când se află într-o zona de risc. Condiția este ca astfel de zone de risc sa fie actualizate în permanență. Prin Bluetooth s-ar putea emite, chiar, o avertizare de la un dispozitiv la altul. Însă pentru a atinge un asemenea nivel, trebuie ca toată lumea să fie deschisă și să vrea să colaboreze. În acest moment, nimeni nu va fi obligat să folosească un smartphone și să stocheze într-o aplicație datele sale de sănătate. Trebuie să vedem dacă o localizare a oamenilor infestați va fi permisă prin lege, dacă va fi necesară si oportună”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si