Mii de flacoane de produse cosmetice și parfumuri toxice și periculoase erau puse în vânzare la Napoli de Ziua Mamei. Agenți ai Poliției Locale din Napoli, de la Unitatea de Protecție a Mediului, potrivit Fanpage.it, au confiscat sâmbătă, 29 aprilie, aproximativ 5 mii dintre acestea, într-un mare depozit en-gros din zona Gianturco.

Produsele conțineau butilfenil metilpropionat, o substanță extrem de periculoasă, cunoscută mai bine sub numele de "Lilial", interzisă în Comunitatea Europeană.

Toate mărfurile au fost confiscate, cu o valoare estimată la aproximativ 100.000 de euro, și vor fi luate pentru eliminare și distruse.

4800 de pachete cu produse erau pregătite de vânzare

Operațiunea face parte din controalele ofițerilor Căștilor Albe cu ocazia Zilei Mamei, care anul acesta cade duminică, 14 mai. În urma investigațiilor efectuate, ofițerii de la unitatea de mediu a Poliției Locale din Napoli au constatat că o firmă de comerț cu ridicata, în vederea apropierii sărbătoririi Zilei Mamei, era pregătită să pună pe piață aproximativ 4.800 de pachete de produse de parfumerie de origine turcă și română care conțineau substanța extrem de periculoasă.

Citește și: Un român și-a pierdut viața în Italia, în timp ce se afla cu prietenii la mall

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Comercianții care sunt prinși cu astfel de produse care conțin substanțe toxice vor fi pedepsiți cu amenzi pe măsură, conform  presei italiene.

În urmă cu două săptămâni, finanțele au confiscat 270.000 de produse între Busto Arsizio și Vco

În urmă cu două săptămâni, finanțele au confiscat 270.000 de produse între Busto Arsizio și Vco

[Sursa foto: PixaBay]

În urmă cu două săptămâni, finanțele au confiscat 270.000 de produse între Busto Arsizio și Vco. Concret, soldații Grupului Verbania, în timpul controalelor ciclice privind siguranța produselor, au găsit, în două puncte de vânzare din comunele Verbania și Cannobio, 157 de pachete de deodorante, săpunuri, șampoane și geluri de duș care conțineau "butilfenil metilpropional", potrivit Varese News.

Prin urmare, finanțiștii au confiscat produsele nocive găsite și i-au sesizat pe cei doi proprietari de magazine la Procuratura locală din Verbania pentru încălcarea legislației speciale privind produsele cosmetice. Pe baza documentației fiscale și a documentelor de transport achiziționate, militarii au reconstituit lanțul de vânzare și au depistat furnizorul, o societate din Busto Arsizio activă în comerțul cu ridicata al săpunurilor și produselor cosmetice.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Finanțiștii au continuat activitățile criminalistice la sediul societății identificate, unde au fost găsite, printre altele, aproximativ 15.000 de produse care conțineau aceeași substanță nocivă pentru sănătate. Prin urmare, reprezentantul legal al societății care deținea aceste produse pentru comercializare a fost, de asemenea, sesizat la Parchetul local. La final, operațiunea "Dirty soap" s-a încheiat cu confiscarea totală a aproximativ 270 000 de produse de igienă personală și cosmetice care conțineau substanța nocivă lilial și cu punerea sub acuzare a 3 persoane în libertate. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si