Adrenalina, libertate si un peisaj cum rar ti-e dat sa intalnesti- sunt doar cateva dintre motivele pentru care tot mai multi romani aleg sa experimenteze saltul cu parasuta. Insa, odata ce-au prins gustul, o parte dintre ei nu vor sa se mai opreasca. Un astfel de exemplu este Alina, o tanara care prima data cand a decis sa faca un salt in tandem, nu se gandea ca va ajunge vreodata atat de departe.

Alina Tofoleanu, parasutista: “Am venit sa fac un salt in tandem. Apoi am mai facut unul sa fiu convinsa ca vreau sa fac scoala de parasutism, dupa care am venit, am facut scoala si asta a fost”.

Are la activ peste 350 de salturi si mai multe participari la festivaluri internationale.

Alina Tofoleanu: “Am fost chiar recent in Cehia la un camp de formatii mari, de 30 de persoane maxim si la concursurile care au avut loc aici, pe dropzone”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

La fel ca ea a facut si Radu, un tanar care se trage dintr-o familie cu traditie in ceea ce priveste saltul cu parasuta: “ Tatal meu a facut asta acum 20 de ani sau 30 de ani si s-a mostenit in familie”

Nu numai romanii aleg sa faca scoala la noi in tara. Unul dintre ultimii cursanti de anul acesta este Resat, un cetatean turc, care vrea sa sa aiba parte de astfel de senzatii tari din ce in ce mai des.

Resat Sokagoglu, elev: “Cel mai bun salt din viata mea. Am inceput acest sport cand aveam 17 ani si dupa ce am implinit 20 de ani nu am mai sarit niciodata pana sa vin aici”.

Cei care vor sa se inscrie la astfel de cursuri, trebuie sa stie ca pretul nu este unul extrem de accesibil.

Bogdan Boeru, director scoala parasitism: “Costa aproximativ 6000 de lei si presupun 8 module care inseamna 8 salturi cu parasuta individuale”.

La aceste 8 salturi se mai adauga si instructajele, dar si permanenta asistare in aer de catre 2 instructori autorizati.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si