Cristi Chivu este unul dintre ambasadorii campaniei de donare de plasmă, lansată de Asociația Română a Pacienților cu Imunodeficiențe Primare (ARPID).

Campania ”Pacient, caut donator! De plasmă!” este destinată conștientizării problemei pacienților dependenți de imunoglobulină și creării condițiilor pentru accesul cât mai bun la tratamente salvatoare de vieți.

Citeste si: VIDEO| „Donator de viitor”. Bunica Ana, un înger pentru nepoți

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Câte vieți a salvat dr. Radu Zamfir de când este directorul ANT! Medicul – erou din Apuseni, cifre record în doar 3 luni

”Cristian Chivu se alătură astfel mai multor personalități publice din România care au decis să susțină campania ”Pacient, caut donator! De plasmă!” – interpreta Alina Sorescu, jurnalistele Cristina Herea, Geanina Lungu, Paula Rusu, Iulia Nagy și Ionela Năstase, actrița Paula Chirilă, chef Adrian Hădean. Precizăm că există și alte personalități care au decis să fie alături de noi, ale căror nume și mesaje vor deveni publice în zilele următoare. Tuturor acestora le mulțumim din suflet!”, se arată într-un comunicat al ARPID.

 

În România, spre deosebire de majoritatea țărilor membre ale Uniunii Europene, nu se poate colecta plasmă direct de la donator. Acest lucru are efecte negative asupra pacienților dependenți de imunoglobulină, medicament care nu se poate obține decât din plasmă umană.

Dependența totală a României de importul de imunoglobulină a generat în trecut mai multe crize ale imunoglobulinei și riscă să genereze în curând crize și mai severe, în condițiile unui consum global din ce în ce mai mare de imunoglobulină și ale creșterii prețurilor.

Este de aceea crucial pentru România să înființeze centre pentru donarea de plasmă, astfel încât să putem colecta plasmă și la noi în țară și s-o folosim pentru fabricarea de imunoglobulină și alte medicamente derivate, oferind tratamente tuturor celor care au nevoie.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si