UPDATE. La eliberarea din închisoare, fostul polițist a purtat un obiect vestimentar, care a atras atenția oamenilor. Acesta a purtat o șapcă pe care scrie ''Police''. 

Cristian Cioacă, eliberat din închisoare după 9 ani : ”Plecând de aici vă imaginați că voi trăi”

Cristian Cioacă, eliberat din închisoare după 9 ani : ”Plecând de aici vă imaginați că voi trăi”

[Sursa foto: FotoJet]

Cristian Cioacă a fost eliberat, astăzi, din închisoare, după ce judecătorii i-au admis cererea de eliberare condiţionată, decizia instanţei fiind definitivă. Acesta a spus la ieșirea din Penitenciarul Mioveni că își va vedea de viață și va încerca să-și protejeze familia.

După declarații el s-a suit într-o dubă condusă de cumnatul său.

” Today it's the first day of the rest of my life. Plecând de aici vă imaginați că voi trăi. Nu știu câte cărți o să scriu, habar n-am. Nu știu ce o să fac”, a declarat Cristian Cioacă la ieșirea din închisoare.

”Îmi doresc foarte mult ca ei să aibă o viață normală, eu nu am avut o viață normală. Lăsați-mă să-mi văd de viață”, a mai spus fostul polițist.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cristian Cioacă primise inițial o condamnare definitivă de 15 ani și 8 luni de închisoare în anul 2014 pentru că şi-a ucis soția, dată dispărută în 2007, însă el a stat doar 9 ani închis. Pedeapsa expiră integral în august 2028.

Cazul ”Elodia”, cel mai cunoscut caz de dispariție din România

"Admite contestaţia formulată de contestatorul (...) pronunţată

de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 8362/280/2023, desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând, În temeiul art. 59 Cod Penal (1969) cu aplic. art. 5 Cod penal (2009): Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului C.C.C. de sub puterea mandatului nr. 1631/2016 emis de Judecătoria Piteşti în baza sentinţei penale nr. 1373/2016, dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în data de 22.08.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei", se arată în decizia judecătorilor prin care l-au lăsat în libertate pe Cristian Cioacă.

Citește și: Noi decese în cazul Caracal: „Gheorghe Dincă ne-a blestemat să murim în chinuri grele!”

Cristian Cioacă

Cristian Cioacă

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Trupul avocatei, Elodiei Ghinescu nu a fost nici până în acest moment descoperit, iar Cristian Cioacă nu a recunoscut niciodată că ar ucis-o, deși a fost efectuată o amplă anchetă de-a lungul acestor ani. Probele de la dosar au condus la ipoteza că polițistul și-a lovit soția, fără să fi urmărit uciderea acesteia, iar în momentul în care a realizat că femeia nu mai trăiește a făcut tot ce i-a stat în putință să-și ascundă urmele, dar și cadavrul.

Fostul ofițer în cadrul Inspectoratului de Poliție Brașov și Elodia Ghinescu erau căsătoriți din anul 2004 și au împreună un copil, pe Patrick, acum în vârstă de 18 ani care este în grija mătușii sale.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Cristian Cioacă

Cristian Cioacă

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”În opinia mea nu este o soluție corectă temeinic, întemeiată și spun acest lucru pentru că instanța și instanțele din Pitești pe tot parcursul procesului și proceselor pe care le-am avut în Pitești, spun eu că nu au avut o poziție obiectivă și nu au avut elementele evidente în dosar. În privința eliberării condiționate, instanța nu a avut în vedere că în opinia mea el nu ar fi trebuit să beneficieze de această eliberare condiționată. El oricum a fost condamnat la o pedeapsă relativ mică raportat la gravitatea faptelor comise. Ar fi trebuit să execute întreaga pedeapsă de 15 ani. Cristian Cioacă nu a achitat daune morale față de familia Elodiei Ghinescu și față de propriul copil, daune morale stabilite de către instanță. Dumnealui a avut bani, deci nu putem vorbi de o bună credință să nu fi dispus de sumele de bani pentru a le achita”,  a spus Crina Radu, avocata familiei Ghinescu pentru Antena 3 CNN.

”A îngreunat ancheta”

”Comportamentul normal pe care l-a avut în penitenciar era unul care l-a ajutat să iasă în nenumărate permisii, să primească vizite, să primească pachete, deci nu a avut un comportament anormal, era total potrivit normelor procedurale și instanța ar fi trebuit să aibă în vedere celelalte aspecte. Nu a recunoscut niciodată săvârșirea faptei, a îngreunat ancheta, a încercat să ascundă armele săvârșirii faptelor deosebit de grave pe care le-a comis. Instanța ar fi trebuit aceste aspecte să le aibă în vedere. Copilul nu o să poată să meargă la mormântul Elodiei să știe că acolo se află o rămășiță, ceva din trupul Elodiei, să pună o lumânare, să pună o floare și să aprindă o lumânare. Există un mormânt pe care doamna Ghinescu l-a amenajat, dar este un mormânt gol”, a mai adăugat Crina Radu pentru sursa citată.

Pe data de 19 iunie 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte în cazul avocatei Elodia Ghinescu. La instanța de fond, fostul polițist primise o sentință 22 de ani de închisoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si