Artiști UNTOLD 2022. Festivalul Untold urmează să își deschidă porțile în doar câteva zile, iar petrecăreții pot vedea prima imagine cu scena principală.

Parcul Central din Cluj este pregătit să primească artiști din toată lumea. 

artiști UNTOLD 2022

Cu cât sunt plătiți artiștii care vin la UNTOLD 2022

Cu ce sume sunt plătiți artiștii care vin pe scena UNTOLD 2022

Potrivit cifrelor din anii anteriori, investițiile s-au ridicat la 16 milioane de euro, iar 40% din buget revine din vânzarea de bilete.

Dacă vânzarea biletelor și a abonamentelor reprezenta 40% în anii trecuți și partenerii festivalului asigură 40% din venituri, alți 20% vin din standurile de mâncare și băutură.

Din bugetul de investiții, 40% merg către onorariile artiștilor, 30% pentru producție și amenajări și tot 30% merg către promovare și publicitate.

Citeste si: VIDEO- Ultimele pregătiri înainte de festivalul UNTOLD. Sute de mii de oameni sunt așteptați la Cluj

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Artiștii care iau parte la Untold sunt împărții în două categorii: DJ, nume precum Armin van Buuren, Steve Aoki și artiști sau trupe care susțin un show live( de exemplu Robbie Williams). Pentru prima categorie onorariile sunt cuprinse între 100.000 și 400.000 de euro, în timp ce pentru artiștii mondiali sau trupele cunoscute sumele pot ajunge și la 700.000 de euro.

Festivalul Untold își deschide porțile joi.

Peste 200 de artiști naționali și internaționali de top vor urca pe scenele festivalului.

La UNTOLD 2022 vor fi prezenți J Balvin, Dimitri Vegas and Like Mike, Alok, David Guetta, ATB, Don Diablo, Hardwell, Alok, Morten, Kygo, Steve Aoki, Lost Frequencies, Tujamo, Paul Kalkbrenner, Above and Beyond, Borgore, Dub FX & Woodnote și mulți alții.

artiști UNTOLD 2022

Cu cât sunt plătiți artiștii care vin la UNTOLD 2022

Cât de profitabil este festivalul UNTOLD

Inițiatorul evenimentului, Bogdan Buta, a declarat pentru Transilvania Business că Untold 2022 va aduce Clujului încasări de 80-100 de milioane de euro. 

Citeste si: Topul chiriilor în perioada UNTOLD 2022. Clujul devine cel mai scump oraș din România

„Avem niște estimări interesante, după ce ne-am tot chinuit cum să facem să angajăm anumite firme care să ne facă studii tot mai complexe legate de impactul economic al festivalului. La un moment dat, unul dintre partenerii noștri care au acces la aceste date oficiale, dispunând de tranzacțiile prin carduri, cu cotă de piață, a putut să îl calculeze destul de precis.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Estimăm că încasările generate de prezența festivalului nostru în tot județul se ridică între 80 și 100 de milioane de euro. Respectiv mai mult decât s-a cheltuit, într-o perioadă similară, în 2019”, a declarat managerul general al Untold.

Acesta a precizat că 15.000 de persoane vor fi implicate în desfășurarea evenimentului. Este vorba despre echipa tehnică, autorități, dar și voluntari. Organizatorii spun că se așteaptă la un flux zilnic de 90.000-98.000 de persoane participante în perioada 4-7 august 2022.

Citeste si: VIDEO- Nopți albe la Electric Castle. Cum s-au distrat tinerii în a doua seară de festival


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si