Locuința este cunoscută sub numele de „Casa albastră”, datorită culorii pereților săi exteriori. Aceasta nu pare la prima vedere a fi genul de proprietate de care ar fi interesat un rege, însă, casa are suprafețe mari, care au fost refăcute pentru a răspunde cerințelor noului proprietar.

Cum arată casa Regelui Charles al III-lea din Viscri

„Întrucât turiştii care vizitează Viscri au fost întotdeauna foarte dornici să vadă şi să afle cât mai multe despre legătura pe care ASR Prinţul de Wales o are cu satul, Fundaţia Caritabilă a Prinţului

de Wales a decis în 2021 să transforme casa din Viscri într-o casă deschisă care vorbeşte despre pasiunea acestuia pentru arhitectura tradiţională, agricultura durabilă, protecţia biodiversităţii şi a valoroasei noastre moşteniri culturale- cu alte cuvinte, despre dragostea Alteţei Sale Regale Prinţul de Wales, pentru România”, spune Mihai Grigore, administrator Casa Prinţului de Wales  din Viscri.

„Aceasta este, acum, singura gospodărie din Viscri care se poate vizita“, spune Mihai Grigore, administrator la Casa Regelui Marii Britanii din Viscri. 

„Atunci când vizitezi Viscri, dacă nu eşti cazat în sat, nu ai nicio posibilitate să vezi ce se află în spatele zidurilor de la stradă. Şi e destul de frustrant.“ Atunci când funcţiona ca pensiune, doar un număr mic de oaspeţi avea ocazia să se bucure de această gospodărie. Acum, de când a fost deschisă, zilnic îi trec pragul în jur de 200 de vizitatori.

Casa este în continuare o gospodărie săsească, ce găzduieşte expoziţii permanente sau temporare, pe teme care îi sunt dragi Majestăţii Sale Regele, şi anume natură, restaurare, patrimoniu, mesteşuguri, grădinărit.

„Casa în sine este o gospodărie tradiţională săsească, renovată de-a lungul timpului şi adaptată diferitelor utilizări pe care le-a avut.

Toate modificările au fost făcute folosind materiale şi procedee tradiţionale, astfel încât să se păstreze cât mai mult din caracterul original al gospodăriei.

Când vor trece pragul porţii, oaspeţii vor descoperi o curte dublă cu două case, două şuri. „Într-o vreme, ele aparţineau unor fraţi care le-au unit într-o singură gospodărie.“

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Casa de la Viscri a fost achiziționată în 2006

Casa a fost achiziționată în 2006, în urma vizitelor ASR Prinţul de Wales în zonă, casa de la Viscri 163 a funcţionat până în anul 2021 ca pensiune, fiind un exemplu de bune practici în transformarea unei simple case de la ţară într-un spaţiu în care turiştii pot aprecia frumuseţea arhitecturii tradiţionale, pot gusta produse locale şi se pot bucura de natură.

Citeste si: Regele Charles al III-lea, salutat cu aplauze

Şura reconvertită a casei de la Viscri 163 găzduieşte astăzi expoziţia permanentă The Transylvania Florilegium, punând în lumină primele cărţi de această calitate dedicate plantelor acestei regiuni, comandate de Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales, un susţinător pasionat al conservării acestui mediu preţios.

Când poate fi vizitată Casa de la Viscri?

Casa este deschisă pentru vizitare de marţi până duminică, de la ora 10:00 la ora 19:00. Se plăteşte un bilet la intrare, iar veniturile generate se folosesc pentru proiectele Fundaţiei Regelui şi pentru alte proiecte în Viscri.

„Curăţenia străzilor, excursiile pentru copiii care participă la cursul de grădinărit, toate acestea sunt parţial finanţate din aceste venituri.“

Turiștii pot degusta produsele locale

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În florilegiul Transilvaniei, informaţii ştiinţifice însoţesc fiecare dintre cele 124 de ilustraţii botanice, grupate în două volume care vor aduce la cunoştinţă diversitatea şi frumuseţea florei transilvane şi vor inspira oamenii să ajute la conservarea acesteia.

Atunci când vor vizita Casa Prinţului de Wales din Viscri, turiştii vor descoperi o gospodărie săsească simplă, tradiţională şi pot degusta produse locale în cafenea.

Citeste si: Familia Regală a României va lua parte la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a

Câte proprietăți are Regele Charles al III-lea în România

În Transilvania și-a cumpărat una dintre proprietățile pe care le deține. Este vorba despre o casă de oaspeți din secolul al XVIII-lea dintr-unul dintre cele mai frumoase sate săsești, Viscri.

Pe lângă proprietatea din Viscri, monarhul deține alte trei locuințe.

Una dintre proprietățile Regelui Charles se află în satul Breb din Maramureș. A fost cumpărată în anul 2003. A doua se află în  satul Valea Zălanului din Covasna. Suveranul mai deține și Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu.

În anul 2015, Regele Charles a lansat în mod oficial în țara noastră Fundația Prințul de Wales România. Scopul fundației este conservarea structurilor contruite în jurul locuințelor propriu-zise. În acest fel, tradiția să poată fi dusă mai departe în continuare.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si