Cum poti gestiona stresul la locul de munca? 

Un mediu de lucru stresant poate contribui la aparitia diverselor probleme precum iritabilitate, tulburari de somn, dificultati de concentrare si altele. Atunci cand stresul persista timp indelungat, pot aparea si dureri de cap, tensiune arteriala ridicata, anxietate si un sistem imunitar slabit. Pentru a evita toate aceste probleme, modul de abordare este extrem de important. Iata cateva masuri care te pot ajuta sa gestionezi mai usor stresul, indiferent de sursa lui: 

Fa exercitii fizice si miscare  

Yoga poate fi o alegere excelenta, insa orice fel de activitate fizica este benefica. In plus, sportul te va ajuta sa ai un somn odihnitor, de buna calitate, lucru care este, de asemenea, important pentru gestionarea eficienta a stresului. Pentru crearea unor obiceiuri sanatoase de somn, este recomandat sa renunti si la consumul de cofeina seara si sa reduci la minimum activitatile stimulatoare inainte de culcare. 

Acorda-ti timp pentru a te reincarca

Pentru a evita efectele negative ale stresului, este important sa te deconectezi din cand in cand si sa te implici in activitati care-ti plac si care corespund nevoilor si preferintelor tale. Atunci cand este posibil, relaxeaza-te si destinde-te, astfel incat sa te intorci la serviciu mai revigorat si mai energic ca oricand. Citeste o carte buna, asculta muzica, bucura-te din cand in cand de hobby-urile si pasiunile pe care le ai sau mergi intr-o vacanta la care visezi de mult timp. 

Invata sa te relaxezi si la locul de munca

Poti incerca tehnici precum meditatia, exercitiile de respiratie profunda si mindfulness care te vor ajuta sa elimini stresul mai usor. Daca esti fumator, vei fi tentat sa te relaxezi prin intermediul fumatului. Nu trebuie sa abuzezi insa de acest viciu pentru ca, pe termen lung, iti poate fi daunator. O alternativa este un vape de incepatori de la Vaperia.ro,

care iti va satisface pofta de a fuma oricand. Unul dintre cele mai mari avantaje ale vapatului este faptul ca iti poti alege concentratia de nicotina pe care o doresti. Acest lucru este benefic mai ales pentru persoanele care isi doresc sa nu mai apeleze la acest viciu pentru a evita stresul, reducand concentratia de nicotina treptat pana ajung la zero. 

Urmareste care sunt factorii de stres 

Identifica situatiile, circumstantele si persoanele care iti cauzeaza cel mai mult stres si modul in care raspunzi la ele. Acest lucru te poate ajuta sa gasesti tipare intre factorii de stres si reactiile pe care le ai la acestia, astfel incat pe viitor sa gasesti o modalitate mai buna de a aborda aceste probleme. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Asadar, stresul la locul de munca este un fenomen comun care nu poate fi evitat. Pentru a-l reduce, poti avea totusi o abordare realista si poti adopta strategii eficiente care sa te ajute sa gestionezi mai usor stresul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si