5 metode eficiente prin care poți avea un sistem imunitar rezistent

  1. Hidratarea- aceasta este esențială pentru a menține un sistem imunitar sănătos. Cantitatea minimă de lichide consumate într-o zi este de 2L, însă în zilele cu temperaturi ridicate sau în timpul antrenamentelor fizice, este recomandat să consumi cât mai multă apă, pentru a compensa lichidele eliminate prin transpirație.
  2. Exerciții fizice regulate – acestea sunt importante pentru sănătatea generală a corpului.
    Mișcarea fizică trebuie făcută la orice vârstă, deoarece ajută la îmbunătățirea funcționării sistemului cardiovascular, crește nivelul de energie din corp și ajută la reducerea riscului de boli cronice precum obezitatea, bolile de inimă sau diabetul.
  3. Somnul adecvat -  este dovedit că sportul îmbunătățește calitatea somnului. Pe lângă asta, este recomandat să ai un program regulat de somn și să respecți un ciclu de cel puțin 8 ore. Experții recomandă să iei ultima masă cu 3 ore înainte de a merge la culcare și să nu folosești telefonul sau să te uiți la televizor înainte de a adormi. În acest fel vei avea un somn odihnitor.
  4. Alimentația sănătoasă – aceasta este cheia pentru un sistem imunitar puternic. Trebuie să incluzi în dieta ta alimente bogate în vitamine și minerale care se pot găsi în fructe, legume proaspete, semințe, sau proteine pe care le găsești în carnea de pui sau în pește.
    Aceste minerale și vitamine se pot găsi și în suplimente bio, care ajuta la întărirea sistemului imunitar. Intră pe vegis.ro și află mai multe detalii despre importanța cătinei, magneziului marin sau a spirulinei.
  5. Igiena adecvată – măsurile simple de igienă cum ar fi spălarea regulată a mâinilor, curățarea suprafețelor și a obiectelor cu care intrăm des în contact sau menținerea igienei corporale, ajută la prevenirea răspândirii bolilor și la menținerea unui sistem imunitar puternic.
    La fel de importantă este și spălarea hainelor și lenjeriei de pat în mod regulat, pentru a preveni răspândirea bacteriilor și a mirosurilor neplăcute.

În concluzie, este foarte important să menținem un stil de viață sănătos, deoarece numai printr-o alimentație sănătoasă, exerciții fizice regulate, odihnă și reducerea stresului vom reuși să ne păstrăm sistemul imunitar puternic.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si