Fii atent la etichete!

Există articole de îmbrăcăminte delicate care necesită o spălare profesională. Nu riscați să le spălați singur dacă nu doriți să rămâneți fără ele. Pe etichete veți găsi toate informațiile necesare pentru a ști cum să spălați îmbrăcămintea, mai ales dacă o spălați la mașina de spălat.

Cum le speli la mașina de spălat?

  1. Înainte de a pune haine delicate în mașina de spălat, fixați nasturii, cârligele și fermoarele, acest lucru va împiedica prinderea hainelor între ele în timpul spălării.
    Deoarece sunt țesături fine, se pot rupe sau deteriora.
  2. Întoarce-le pe dos. Dacă spălați hainele pe dinăuntru, veți ajuta țesăturile să se uzeze mai puțin.
  3. Umpleți doar 1/3 din capacitatea mașinii de spălat, astfel încât apa și detergentul să ajungă bine la țesături și hainele să fie curate.
  4. Utilizați un ciclu scurt sau un program de spălare manuală, cu apă rece (sub 30 de grade) și fără stoarcere (sau foarte, foarte delicată). Dacă mașina de spălat are program de rufe delicate sau mătase, folosește-l pe acela.

Saculețe sau huse

Există săculețe speciale pentru spălarea hainelor delicate în mașina de spălat. Acestea tind să fie realizate din plasă sau țesături care permit pătrunderea perfectă a apei și a detergentului. Avantajele acestor saci sunt diverse: evită fricțiunile cu alte articole de îmbrăcăminte. Împiedică să se piardă, de exemplu, accesorii mici cusute pe haine sau bretelele sutienelor, care pot să afecteze mecanismul mașinii de spălat.

Este important să nu puneți multe haine în același sac, deoarece dacă sunt înghesuite, nu se vor spăla bine. Acești saci speciali sunt vânduți în diferite dimensiuni, dar dacă nu aveți la îndemână, puteți folosi o husă de pernă sau chiar să le confecționați singur.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mașini de spălat: oferte eMAG.

Detergentul

Pentru țesăturile delicate este mai bine să folosiți un detergent lichid și, dacă este posibil, neutru. De asemenea, este mai bine ca în aceste cazuri să nu utilizați balsam, deoarece poate deteriora fibrele delicate. Un sfat este să folosiți un strop de oțet alb, cel mai natural remediu: nu veți crede cât de moale lasă hainele fără a lăsa niciun miros.

În cazul hainelor pentru bebeluși, a lenjeriei sau ciorapilor, este mai bine să alegeți un detergent neutru și hipoalergenic. Contactul acestor haine cu pielea bebelușilor sau a zonelor intime poate provoca reacții alergice în cazul utilizării unui detergent cu prea multe substanțe chimice adăugate.

La fel de important ca spălarea: uscarea

Evitați uscătorul de haine, deoarece țesăturile delicate sunt foarte sensibile la căldură. Aveți grijă, de asemenea, cu uscarea pe sârmă: dacă atârnați haine delicate, acestea pot fi deformate și dacă utilizați clești sau cârlige, acestea pot lăsa urme greu de îndepărtat. Deci... ce putem face? Cea mai bună opțiune este să lăsați îmbrăcămintea să se usuce pe un umeraș sau pe o suprafață plană, pe un prosop. Lăsați-le afară, dar la umbră până când sunt uscate, iar dacă este iarnă, mai bine în interior.

Cutele

Spălați, uscați și depozitați hainele delicate încercând să evitați cutele cât de mult posibil. După cum am spus deja, țesăturile delicate sunt foarte sensibile la temperaturi ridicate și cu cât sunt mai puțin expuse la ele, cu atât viața lor va fi mai lungă. Păstrați hainele delicate departe de fierul de călcat ori de câte ori este posibil și dacă trebuie să-l utilizați, nu uitați să o faceți la o temperatură scăzută și rapid.

Ce facem cu petele?

Dacă ați pătat o bluză delicată, scoateți-o imediat și scufundați-o în apă foarte rece, astfel încât veți ajuta pata să nu se lipească de țesătură. O altă opțiune este să adăugați un vârf de făină, astfel încât să absoarbă pata cât mai mult posibil. Apoi spălați-l normal, frecând ușor pata cu detergent în prealabil.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si