Aurora Strilciuc are 54 de ani. Timp de 15 ani a lucrat în comerț, la diferite magazine din Oradea. Rămasă o perioadă acasă pentru a-și crește nepoțica, femeia s-a lovit de realitatea cruntă a găsirii unui loc de muncă. Deloc ușor spune ea, pentru cei care se apropie de vârsta pensionării.

Citește și: Ce salarii au pompierii din România și cum sunt plătiți în alte țări

Aurora Strilciuc, muncitor: „Suntem acum o generație vulnerabilă în problema găsirii unui loc de muncă. Și cu al păstrării unui loc de muncă. Sunt preferați în general tinerii, care au alte competențe, altă pregătire, dar cine insistă și vrea să muncească își găsește loc de muncă.”

Tot 54 de ani are și Cornelia Rus. S-a angajat în urmă cu 2 ani la o firmă de confecții după o viață în care a lucrat ca gestionară. Nu regretă decizia luată deși spune că nu i-a fost deloc simplu să o ia de la zero.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cornelia Rus: „Eu am stat 10 ani acasă cu mama mea să o îngrijesc, m-am plafonat. Este greu, am tot căutat după ce am venit aici la Oradea, mă uitam după afișe. Mi-a fost destul de greu și am avut emoții că nu o să mă descurc, că nu o să știu să fac și îmi place ca atunci când lucrez să o fac bine, să fac lucruri de calitate, dar am întâlnit un colectiv care m-a ajutat, care a avut răbdare cu mine.”

Persoanele trecute de 50 de ani pot reprezenta un plus pentru colectiv

Chiar dacă e mai dificil la angajare, persoanele trecute de 50 de ani pot reprezenta un plus pentru colectiv. Mai ales că piața muncii din România trece printr-o criză fără precedent.

Milan Segheciu, inginer de producție: „În general oameni serioși, punctuali, își împărtășesc experiența lor de muncă la cei tineri, încearcă să-i învețe chestii pe care le stăpânesc bine după atâția ani de experiență.”

Studiile recente arată că un angajat cu vârsta de peste 50 de ani își găsește un loc de muncă, cel mai devreme, în 2 luni de când a început să aplice. Asta pentru că nu mai contează doar CV-urile, ci și activitatea din online a candidatului.

Specialiștii spun că atunci când ne completăm CV-ul, indicat ar fi să menționăm doar ultimele job-uri, iar CV-ul să nu fie mai lung de 2 pagini. Vârsta poate fi transformată într-un avantaj dacă la interviu, candidatul e jovial, deschis și mizează pe experiența acumulată în timp.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si