Chiar dacă această reteta necesită mai mult timp pentru asamblare, efortul preparării rețetei de rulouri umplute cu cremă de vanilie va merita din plin. Iată o rețetă de rulouri cu cremă de vanilie delicioasă!
Author: Alina Raducu miercuri 30 decembrie 2020 , 16:27
Ce ne trebuie pentru rețeta Rulouri umplute cu cremă de vanilie
Ingrediente pentru aluatul fraged:
500 gr făină 250 gr unt( 82%) 50 gr zahăr 1 ou 10 gr praf de copt 1 vârf linguriță bicarbonat 1 lingură oțet sau zeamă de lămâie
250 ml lapte 2 lingurițe esență de vanilie 1 praf de sare Pentru crema de vanilie: 1500 ml lapte 150 gr zahăr 50 gr zahăr vanilat 50 gr făină 150 gr amidon 400 gr unt cu 82% grăsime 3 lingurițe esență de vanilie.
Mod de preparare rețeta Rulouri umplute cu cremă de vanilie
Pentru aluatul fraged se freacă untul moale cu zahărul până se spumează. Se adaugă, oul și un praf de sare, apoi esența, bicarbonatul stins în oțet, laptele și la final făina cernută cu praful de copt. Aluatul se acoperă și se lasă la odihnit 20-30 de minute. Se întinde într-o foaie subțire și se decupează în fâșii de 2-3 cm lățime, care se vor rula pe formele speciale pentru rulouri, unse, în prealabil, cu puțin ulei.
Rulourile umplute cu cremă de vanilie se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Pentru crema de vanilie, se amestecă puțin lapte rece cu făina și amidonul.
Acest amestec se va adăuga în fir subțire peste laptele fierbinte și se va omogeniza rapid. Se fierbe crema amestecând continuu, până se îngroașă, se adaugă un praf de sare și zahărul, apoi se stinge focul și se adaugă esența.
Se dă crema la rece acoperită cu folie. După răcire se va încorpora în cremă untul moale, frecat cu zahărul vanilat. Cu ajutorul unui posh se umplu rulourile din aluat fraged cu crema de vanilie și se pudrează cu zahăr.