Cum se fac rulourile umplute cu cremă de vanilie

Chiar dacă această reteta necesită mai mult timp pentru asamblare, efortul preparării rețetei de rulouri umplute cu cremă de vanilie va merita din plin. Iată o rețetă de rulouri cu cremă de vanilie delicioasă!

Rulourile umplute cu cremă de vanilie sunt un desert rapid, care garantat vă va ieși mult mai bun decât cele din comerț. Iata cum prepari niste rulouri umplute cu crema de vanilie, exact asa cum le-ar face bunica!

Ce ne trebuie pentru rețeta Rulouri umplute cu cremă de vanilie

Ingrediente pentru aluatul fraged:

500 gr făină
250 gr unt( 82%)
50 gr zahăr
1 ou
10 gr praf de copt
1 vârf linguriță bicarbonat
1 lingură oțet sau zeamă de lămâie
250 ml lapte
2 lingurițe esență de vanilie
1 praf de sare
Pentru crema de vanilie:
1500 ml lapte
150 gr zahăr
50 gr zahăr vanilat
50 gr făină
150 gr amidon
400 gr unt cu 82% grăsime
3 lingurițe esență de vanilie.

Citeste si: Care este cea mai bună făină pentru cozonac. Aluatul se va desface în fâşii! Reţetă simplă de Crăciun

Mod de preparare rețeta Rulouri umplute cu cremă de vanilie

Pentru aluatul fraged se freacă untul moale cu zahărul până se spumează. Se adaugă, oul și un praf de sare, apoi esența, bicarbonatul stins în oțet, laptele și la final făina cernută cu praful de copt.


Aluatul se acoperă și se lasă la odihnit 20-30 de minute.
Se întinde într-o foaie subțire și se decupează în fâșii de 2-3 cm lățime, care se vor rula pe formele speciale pentru rulouri, unse, în prealabil, cu puțin ulei.

Rulourile umplute cu cremă de vanilie se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

Pentru crema de vanilie, se amestecă puțin lapte rece cu făina și amidonul.

Acest amestec se va adăuga în fir subțire peste laptele fierbinte și se va omogeniza rapid.
Se fierbe crema amestecând continuu, până se îngroașă, se adaugă un praf de sare și zahărul, apoi se stinge focul și se adaugă esența. Se dă crema la rece acoperită cu folie.

După răcire se va încorpora în cremă untul moale, frecat cu zahărul vanilat.
Cu ajutorul unui posh se umplu rulourile din aluat fraged cu crema de vanilie și se pudrează cu zahăr.

Citeste si: Albă ca Zăpada. Rețeta pe care gospodinele o prepară de sărbători, an de an


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri