Cum se face dulceaţa de gutui? Cea mai simplă reţetă
Cum se face dulceaţa de gutui? Vă prezentăm o reţetă delicioasă de dulceaţă de gutui! Iată cea mai simplă rețetă!
Cum se face dulceaţa de gutui? Aromate și extrem de gustoase, gutuile pot fi pregătite într-o mulțime de feluri. Mai jos veți regăsi o rețetă savuroasă de dulceață de gutui.
Despre gutui, se cunoaște faptul că au un conținut bogat de vitamine și minerale (B1, B3, B6, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, sulf, pectine, enzime, etc), nu au multe calorii, aproximativ 60 de calorii pentru 100 gr și aduc organismului o serie de beneficii indiferent dacă sunt consumate în stare crudă sau sub formă de dulcețuri.
2 kg gutui;
1 kg zahăr;
300 ml apă;
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
O lămâie
Citeste si: Dulceaţă de cireşe amare. Reţeta veche extrem de delicioasă
Citeste si: Dulceaţă de căpşuni reţetă: Secrete şi trucuri pentru gospodine
Începeți prin a curăța gutuile de coajă, iar sâmburii se strâng și se pun într-un tifon curat care se leagă.
După care, se stropesc gutuile feliate cu suc de lamaie, se adaugă zahărul și apa, se amestecă și se lasă peste noapte așa.A doua zi saculetul cu sâmburi se fierbe 15 minute și apoi sucul obținut prin presarea sâmburilor fierți se pune în vasul cu gutui. Mai apoi, se pun gutuile la foc mic timp de 2 ore pana ce sucul e gros și fructele devin roșii.
În final, se pune dulceața de gutui în borcane și se lasă să se răcească pe capace.
Citeste si: Dulceata de ardei iuti: reteta minune cu care iti vei impresiona musafirii garantat!